Paspoort en ID nu ook thuisbezorgd

4

Den Helder – Sinds enige tijd mogen gemeenten reisdocumenten aan huis of op het werk bezorgen. Ook in Den Helder is dat vanaf 1 oktober mogelijk. Dat kan waar en wanneer het de aanvrager uitkomt. De extra kosten hiervoor bedragen € 13,70.

Het is dus mogelijk om het nieuwe paspoort/identiteitskaart thuis of op het werk te laten bezorgen, op voorwaarde dat degene van wie het document is dit persoonlijk in ontvangst neemt. Bezorging gebeurt in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en niet op zondag.

Het thuis of op het werk brengen van reisdocumenten mag niet zomaar elk bedrijf doen. De gemeente schakelt daarom de AMP Groep in, zij zijn hiervoor gecertificeerd. Het aanvragen van een reisdocument verandert niet. Dat gebeurt gewoon in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg. Maak eerst een afspraak via www.denhelder.nl.

4 REACTIES

  1. Een paspoort ophalen kan natuurlijk best, ook met burenhulp, dan praten we nog met elkaar. Service: het stadhuis zo ver mogelijk weg zetten van de burger, kosten 1 miljoen, bezuinigen op WMO 3 miljoen; een goed gebouw leeg laten staan, en niet kunnen renoveren in vier jaar; Julianadorp slecht bereikbaar maken ’s avonds per o.v., helemaal voor gehandicapten en senioren, en schouwburgbezoek (15000 inwoners). Uiterst slechte service. De politiek van Den Helder ziet er lelijk uit, nog steeds. En de raad is tandenloos, oppositie ingepakt.

    • ja maar die hadden ook geen service balies meer waar je ze zou kunnen afhalen…. dan zou het wel wat slordig zijn om voor het bezorgen een bedrag te vragen nietwaar?

Comments are closed.