Publiekspresentatie Den Helder Suns zonder zege

0

Den Helder – De Den Helder Suns hebben zich zaterdagavond gepresenteerd aan het Helderse publiek. In een drieluik met Apollo Amsterdam en de kersverse eredivisieclub Dutch Windmills uit Dordrecht trokken de Suns wat betreft de scores aan het kortste eind en ging de eindzege naar de Windmills.

Elk bedrijf bestond uit twee keer tien minuten. In de eerste wedstrijd traden de Suns aan met diverse nieuwe spelers, die voornamelijk veel lengte toevoegen aan het team, tegen Apollo Amsterdam. Apollo met van Dimeo van der Horst en Aron Roye, die volgens eerdere berichtgeving afwezig zouden zijn.

De eerste score in het nieuwe basketbalseizoen in sporthal Sportlaan kwam van Van der Horst. Boy van Vliet mocht namens de Suns de score openen. Via 10-10, 16-16 eindigde het eerste kwart in 20-22 in het voordeel van de Amsterdammers. In het tweede kwart liep Apollo uit naar 22-30. Echter met achtereenvolgende dunks van Alex Laurent en USA import Steve Harris werd het verschil verkleind naar vier. Via 30-37 kwamen de Suns met nog anderhalve minuut speeltijd op een punt (38-39). Het was echter Apollo dat de laatste seconden de ring wist te vinden. Eindstand 38-46, met als topscorers Van der Horst (13) en Lavone Holland namens de Suns (10).

Dutch Windmills
Apollo mocht na zo’n twintig minuten pauze op het veld aantreden tegen de Dutch Windmills. Het team van Coach en voormalig NBA-speler Geert Hammink en international Jito Kok. Aanvankelijk leek het laatstgenoemde team snel uit te lopen, maar Apollo wist niet van opgeven en klampte aan bij 14-14. De eerste tien minuten eindigden bij 19-20. Tijdens de tweede tien minuten gingen beiden nog steeds gelijk op. Via 22-22, naar 26-31. Bij 28-36 wist het team van Hammink dan toch een gat te slaan van tien punten, 28-38. Het kruit van Apollo was verschoten, want de basketballers uit Dordrecht brachten de eindstand naar 29-44.

Steve Harris mocht in de derde in laatste wedstrijd namens de Suns de score openen tegen de Dutch Windmills. De Suns namen een 6-2 voorsprong. Jito Kok kon lang in de bucket blijven staan van de leidsmannen en bracht de stand naar 8-8. Na vijf speelminuten werd het 17-8 door een driepunter plus bonus van Boy van Vliet. Na een spetterende dunk van Jito Kok maakte Laurent 20-10. Met een seconde op de schotklok volgde een bijna onmogelijke driepunter van Levone Holland, die werd direct door Versteeg uit Dordrecht teniet gedaan; 23-15. De eerste attractieve tien minuten eindigden bij 23-17 in het voordeel van de Suns.

Aardig basketbal
Als de laatste tien minuten van deze seizoen opening zijn ingegaan, brengt Richardson namens de Windmills het gat naar drie punten. Verhagen maakte namens de mannen uit Den Helder 25-20. Bij 28-29 kwamen de Windmills voor het eerst langszij met een Alley-Oop van Kok. Met nog vijf minuten te spelen ging de strijd gelijk op, 32-32. Slordig balverlies maakte dat Dordrecht in de laatste twee minuten naar 34-37 ging. De Suns wisten niet meer langszij te komen, maar lieten zien in de aankomende competitie heel aardig basketbal te beheersen. Alex Laurent zette met een driepunter de 37 op het bord en andermaal Kok bepaalde met een vrije worp de 37-40 eindstand.

Aanstaande zaterdag, 6 oktober, openen de Suns de competitie tegen Aris Leeuwarden in de thuishal.