Schoolproject De Razende Bol vertelt

0

Den Helder – In samenwerking met Landschap Noord-Holland biedt De Helderse Vallei voor het tweede jaar alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs van Den Helder en Texel een uniek onderwijsproject aan: “De Razende Bol vertelt”.

De Razende Bol is een ruige zandplaat voor de kust van Den Helder en Texel. Geliefd bij recreanten en een belangrijke rustplaats voor broedende vogels en zogende zeehonden. In het project maken de leerlingen kennis met boswachter Roelf die hun hulp inroept bij het oplossen van zijn vraagstuk: hoe kan er van De Razende Bol genoten worden, zonder dat de natuur verstoord wordt? In een avontuurlijke, digitale werkkamer ontvangen de leerlingen vervolgens berichten, waarbij zij ook uitgenodigd worden voor een excursie die begeleidt wordt door een medewerker van De Helderse Vallei en een dans/drama les onder leiding van een docent van Triade.

Deelname aan het project is gratis en er kan geboekt worden via de website van De Helderse Vallei: https://www.nmegids.nl/denhelder/lesaanbod/itemtonen.php?code=3901. Hoe eerder geboekt wordt, hoe meer kans er is dat het project ingeroosterd kan worden op het gewenste moment.