Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend

8

Haarlem – Noord-Holland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning (cvdK). Vanaf 13 september kunnen kandidaten solliciteren bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Minister Ollongren nam op 12 september in Haarlem de profielschets voor de nieuwe cvdK in ontvangst van Provinciale Staten van Noord-Holland (PS), nadat PS die schets vaststelden. Noord-Holland zoekt een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt. Een ruimdenkend en communicatief sterk persoon die zich met enthousiasme voor de provincie inzet.

De profielschets is een overzicht van eigenschappen en ervaringen die de basis vormen voor de vacature. De huidige commissaris van de Koning (cvdK), Johan Remkes, legt zijn functie begin 2019 neer. De profielschets is te vinden in het document ‘Wie wordt de commissaris van & voor Noord-Holland?’. Daarin staat beschreven wat de taakomschrijving van een commissaris is, welke uitdagingen op stapel staan en wat Noord-Hollanders van hun nieuwe commissaris verwachten. Om zorgvuldig een profiel op te kunnen stellen hebben PS de Noord-Hollanders geraadpleegd. Die konden een maand lang aangeven wat zij belangrijk vinden in hun nieuwe commissaris van de Koning. Hierbij kwam naar voren dat zij open, eerlijk en integer de belangrijkste eigenschappen vinden.

Vacature
Vanaf 13 september tot en met 4 oktober kunnen kandidaten bij de minister solliciteren. De vacature staat in de Staatscourant. Minister Ollongren selecteert in overleg met de Vertrouwenscommissie een aantal kandidaten. De Vertrouwenscommissie voert gesprekken met deze kandidaten en brengt advies uit aan PS. PS nemen vervolgens een besluit. Eind november is naar verwachting bekend wie de volgende commissaris van de Koning van Noord-Holland wordt. De planning is dat de nieuwe cvdK begin 2019 wordt geïnstalleerd.

De provincie Noord-Holland zoekt een zeventiende commissaris van de Koning. Sinds 1814 gingen vijftien personen Johan Remkes voor in deze functie. De commissaris van de Koning wordt voor een periode van zes jaar benoemd. Deze periode kan steeds met zes jaar worden verlengd. Tot het moment dat een commissaris 70 jaar oud wordt.

Meer informatie
Meer informatie over de procedure van de benoeming en herbenoeming van een commissaris van de Koning staat op www.rijksoverheid.nl.

8 REACTIES

 1. Citaat:
  “Noord-Holland zoekt een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt. Een ruimdenkend en communicatief sterk persoon die zich met enthousiasme voor de provincie inzet.”

  Nou ik maak volgens mij wel een redelijke kans, ik zal dan ook eens op de betreffende site kijken of personen met een nick-name acceptabel zijn. 😀

 2. De rechtbank in Alkmaar heeft zojuist uitgesproken dat de ontruiming van het Rob Scholtemuseum onrechtmatig is. Een miljoenenclaim dreigt tegen Den Helder. ‘Azijnpisser’ Berts heeft hier altijd voor gewaarschuwd. Hij werd afgezeken op deze site… Ga nu maar sparen voor de exploderende gemeentelijke belastingen.. De sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester van Den Helder kan ook van start. Iedere fatsoenlijke bestuurder had de uitkomst van de bodemprocedure afgewacht, maar Schuiling niet. Die moest zo nodig uit persoonlijke rancune meteen ontruimen….Miljoenen gaat ons dat kosten….

  • Misschien eens goed lezen of luisteren “Azijnpisser” Berts “Als deze zaak door de kantonrechter is beoordeeld kan de conclusie dus zijn dat er sprake was van een onrechtmatige ontruiming.” Dus eerst naar de kantonrechter en dan misschien ………
   .

   • De rechtbank heeft uitgesproken, dat er sprake is van een huurovereenkomst. Er is ontruimd op basis van een opgezegde gebruiksovereenkomst, dus is de ontruiming onrechtmatig. Maar blijft u vooral het college steunen van achter uw veilige anonieme internet boerka. Een college dat een man zonder benen, die MET toestemming van de gemeente Den Helder in het pand woonde met zijn complete gezin zonder pardon de straat op schopte. Omdat Rob nergens de trappen op kon, heeft hij op de vloer van een bedrijfsruimte moeten slapen. Als u een hart zou hebben, dan zou u uw pijlen daar op richten,

  • Door de spleet van mijn boerka lezend heer Berts, heeft de inhoud van uw reactie hierboven en daardoor ook de andere reacties en hieronder, totaal geen betrekking op het artikel, tenzij het woord “sollicitatieprocedure” – volgend de regels – door de redactie als voldoende raakvlak wordt beschouwd.

 3. Waar is deze uitspraak te lezen Dick? Kan het vooralsnog niet terug vinden. Als dit zo is goed nieuws voor de gerechtigheid en Scholte. Daarnaast blijf ik erbij dat Scholte niet echt een aanwinst voor DH was. Zo’n kunstenaar moet centraal in het land zitten zodat zijn doelgroep het museum kan bezoeken.

  • Peter ik heb de uitspraak ook nog niet gezien, alleen met Rob gesproken vandaag. Dit gaat net als bij de watertoren en ALLE andere zaken die Den Helder verloor natuurlijk een jarenlange juridische strijd worden. Ik heb veel stukken gelezen en naar mijn rotsvaste overtuiging KAN Den Helder dit niet winnen. Behalve dan eventjes in een kort geding, waarin de details -en daarin zit hem altijd het venijn- niet aan de orde kunnen komen. Den Helder is uiteindelijk miljoenen kwijt aan Scholte en daar zal nog een mega bedrag bovenop komen aan proceskosten. Alleen maar om de zaak te rekken totdat Schuiling met pensioen is. En de gemeenteraad -vrijwel allemaal met een tuinslang als ruggengraat- gaat dat gewoon pikken. OERSTOM om de bodemprocedure niet af te wachten. En het zoveelste bewijs dat alleen de blinde haat van Schuiling de ondergang van het museum heeft veroorzaakt. Een bolder hebben we er nu voor terug. En daar zijn de inwoners van Den Helder nog blij mee ook….

Comments are closed.