Soul Men’s Party meets Suriname in Hotel Den Helder

0

Den Helder – SoulMen’s Party (SMP) heeft een traditie hoog te houden als het gaat om de grotere gezellige muziekfeesten in Den Helder. Begonnen met enkelvoudige optredens koppelt SMP de laatste jaren de soulmuziek aan andere muziekstijlen. Zo was er al Soul Meets Latin, SM/Indorock, SM/Reggae en SM/disco. Dit jaar is gekozen voor Soul meets Suriname.

De Surinaamse roots van bandleider Ronald Sai a Tjin en leadzanger Delano Weltevreden, in combinatie met de netwerken die de band in meer dan 30 jaar heeft opgebouwd, maakten het mogelijk om op zaterdag 29 september 2018 een uniek muziekfeest in Hotel Den Helder neer te zetten die zijn weerga niet kent.

Artiesten als Trafassi (Wasmasjien, Kon ta bai Swa, Roodkapje), Kenny B (Parijs, Paramaribo en Jij bent de liefde), Gio (Omlaag, omlaag, omlaag) en voor de derde keer over uit Suriname de band South South West, geven een enorme meerwaarde aan dit soulfeest. Naast de live soul- en Surinaamse muziek completeren de DJ’s Erik Houweling, Rigter, Tico Streeden en Mike El Tigre dit muziekfestijn met hun inbreng. De avond wordt gepresenteerd door Quintis Ristie (bekend van Raymann is Laat/Sokoh, Sokoh).

Nederland en Suriname
Het mooie van Suriname en Nederland is de verbondenheid door de taal. Surinaamse artiesten brengen dan ook vaak Nederlandstalige nummers ten gehore. Wie kent niet de meezingers als BB met R dat is bruine bonen met rijst, Sapperloot wat is dat ding geweldig groot, Roodkapje, Wie van de drie, Wasmasjien en vele andere hits?

Hotel Den Helder is speciaal voor dit feest compleet afgehuurd inclusief kamers en restaurant en opgedeeld in twee zalen, het Atrium en de Havannalounge. De laatste naam is ontleend aan de bekende dansgelegenheid voor o.a. Nederlandse studenten in Paramaribo. De Helderse dansschoolhouder Djeyan Autar van SalsabijDjey (ook van Surinaamse komaf), verzorgt daar het programma.

Eten
Er is niet alleen hoog ingezet op artiesten, aanbod en accommodatie, maar vooral ook op eten. Zo kunnen gasten zich voorafgaand aan het feest laten verwennen door de échte Surinaamse keuken in twee sessies (17.00 en 19.00 uur) met gerechten als saotosoep, pom, pastei, pitjel, roti, rijst met kouseband, bojo etc. Speciaal voor het Surinaamse buffet komt een team van koks vanuit Breda naar Den Helder.

Ter beperking van de verkeersdrukte en de verhoging van de verkeersveiligheid wordt het gebruik van de taxi gestimuleerd. Zo kun je voor 10 euro (+5 als je uit Julianadorp komt) worden opgehaald (vanaf één adres/maximaal 4 personen) of op dezelfde basis worden teruggebracht. De dresscode voor deze avond is White with a touch, (wit gecombineerd met een ander kleurtje). De zalen gaan om 20.45 uur open.

Meer informatie over tickets en arrangementen via Facebook/soulmensparty/tickets.