Stormbaan Willemsoord feestje voor jong en oud (foto + video)

0

Den Helder – De langste opblaasbare stormbaan ter wereld, zo kondigde de organisatie hem aan. En zaterdag bleek, hij is lang! Gingen de kinderen nog van start over de helft van de baan, de volwassenen konden hun borst natmaken voor de volle lengte! En dat was ruim 554 meter, een wereldrecord!

Veel lol en lachende gezichten, het kind kwam zelfs bij de grote mensen weer boven! De organisatie had veel oog voor de veiligheid van de deelnemers en met een prima planning zat de dag goed in elkaar. De kinderen mochten zelfs meerdere keren de baan nemen en daar werd gretig gebruik van gemaakt! Voor iedere deelnemer was er na afloop een medaille en voor de kinderen zelfs een heuse superheldencape!

Er werd gestart in kleine groepen bij de kinderen en teams bij de volwassenen. Dit maakte het goed overzichtelijk en overal langs de baan stonden vrijwilligers klaar om een helpende hand te bieden. Raakte iemand toch geblesseerd, dan was er op vele punten EHBO beschikbaar, zodat hulp niet lang uitbleef.

Een feestje
Spreekstalmeester Fred van Eck praatte van 11.30 uur tot 21.00 uur het evenement aan elkaar. Verslag van wat hij zag en de interviews met deelnemers maakte het voor de bezoekers alleen maar leuker. Hoe leuk als je je dochter ineens over het terrein hoort schallen hoe leuk ze het wel niet vindt. Rond 21.00 uur kwam het laatste team over de finish en konden vrijwilligers en organisatie terugkijken op een prachtig evenement, dat voor zowel deelnemers als toeschouwers een feestje was.