Weinig miljonairs in Den Helder

13

ver verwijderd van Laren, waar met 11 procent relatief gezien de meeste miljonairs in Nederland wonen.

In de Noordkop volgen na Texel achtereenvolgens Hollands Kroon (2,4 procent) en Schagen (2 procent). In Den Helder zijn naar verhouding met 0,5 procent het minste aantal huishoudens met een miljoen of meer. Het CBS neemt de waarde van het eigen huis en de hypotheekschuld niet mee.

Nederland kreeg er in 2016 6.000 miljonairshuishoudens bij, waarmee het totaal op 112.000 kwam. Nooit eerder hadden zoveel huishoudens in Nederland een vermogen van een miljoen of meer.

Ruim de helft van de miljonairs werkt als ondernemer, een derde van de huishoudens is al met pensioen. Van de werkenden is 20 procent actief in de landbouw, wat daarmee de grootste bedrijfstak is voor miljonairs. Ook advocaten en medisch specialisten hebben een flink aandeel.

13 REACTIES

 1. Ik denk dat veel mensen uit Den Helder bij de Marine werken en hebben gewerkt, en daar wordt je niet echt rijk van. En de meeste medisch specialisten zijn naar Alkmaar vertrokken.

  • Ga jij er ,gezien jou reactie, vanuit dat medisch specialisten miljonairs zijn ? Laat ze het maar niet horen.

   • Zo staat het wel in het artikel, dat medisch specialisten een flink aandeel hebben. Maar ik verdenk mijn tandarts er wel van een miljonair te zijn, voor twee minuten op de stoel twintig Euro erbij.

    • Moeten er aardig wat op die stoel van jou tandarts gaan zitten wil die miljonair worden met die twintig euro per keer.

 2. Is ook niet belangrijk om zo rijk te zijn. Leuk voor de bühne. Maar zoals een miljonair tegen Jort Kelder zei “Jij mag al mijn geld hebben als ik jouw gezondheid krijg”. Wat maakt je het gelukkigst. Maar ja een beetje overschot is toch wel lekker.

 3. Geld maakt niet gelukkig, maar ik huil liever in een Rolls Royce dan in een Volkswagen (Maup Caransa).

 4. Moet ik hier nu uit opmaken dat de Helderse ondernemers het ondernemen nog niet helemaal in de vingers hebben?

 5. Omgerekend naar guldens zou het aantal miljonairs bijna verdubbelen.
  Bij de invoering van de Euro (1 januari 2002) raakte Italië miljoenen miljonairs kwijt.
  Dus alles is relatief, want wegens jaren, decennia en eeuwen van inflatie, stelt het worden van miljonair ‘op den duur’ eigenlijk niet zo veel meer voor.
  Eurocenten (1 en 2) zijn dan wel een wettig betaalmiddel, nochtans kom ik ze nog sporadisch in mijn portemonnee tegen (waarschijnlijk genept door een winkelier, die ze als 5 cent wisselgeld teruggeeft, in een poging om z’n fortuin te maken).

  Wil je als miljonair mee tellen, dan begint het toch wel bij een bezit van 10 miljoen, Den Helder heeft dus duidelijk nog een slag te maken.
  En dan is er natuurlijk nog de bijna onoverbrugbare kloof naar de miljardairs, waar Nederland er in 2017 ‘maar’ 26 van bezat (bron: RTL nieuws/Quote 500).
  Wanneer je in het jaar 1700 Fl. 21.000,- (gulden) bezat, zou dat nu een waarde van Fl. 1.020.283,46 vertegenwoordigen en kon u zich – zij het nipt – miljonair beschouwen; in Euro’s € 462.984,45 moet er echter nog even flink aan de weg getimmerd worden. 😉

Comments are closed.