Zeemacht begint aan eredivisie met zege op Feyenoord

0

Den Helder – De zaalvoetballers van Zeemacht hebben zaterdagavond, bij de rentree in de landelijke eredivisie, een onmogelijke 0-2 ruststand om kunnen buigen naar een 6-3 overwinning tegen TPP Feyenoord.

Bij gedenkwaardige sportmomenten moet je erbij zijn geweest, om er later over te kunnen vertellen. Zo ook de wonderbare ommekeer die de ploeg van coach Arjan de Klerk wist te bewerkstelligen. Alle ingrediënten van een leuke zaalvoetbalavond waren aanwezig: een goede tegenstander, volle tribunes en een fel meelevend publiek. “De voorbereiding was misschien, door allerlei omstandigheden, niet helemaal naar wens”, vertelt teammanager Ed Diederich. “Dat is dan ook waarschijnlijk de verklaring voor de wat mindere eerste helft.”

De Rotterdamse tegenstander maakte hun ambitie om dit jaar de stap te maken naar de top van de eredivisie helemaal waar. De zaalvoetballers van Feyenoord namen meteen het heft in handen en kwamen voor de theepauze op een verdiende 0-2 voorsprong. Voor sommige sporters geeft de rode sportdrank vleugels, maar voor de Helderse gastheren was het fel meelevende publiek de doorslaggevende factor. Plotseling klopte alles wel in de tweede helft en kon het publiek getuige zijn van een sensationele overwinning.

Verwachtingen
“We moeten ons natuurlijk niet meteen rijk rekenen en met de beide benen op de grond blijven staan”, tempert Ed de hooggespannen verwachtingen. “Het zal moeilijk genoeg zijn om ons te handhaven op het hoogste niveau, maar we hopen dat menig tegenstander met knikkende knieën afreist naar de onze thuishal De Brug.”

“En zoals de tegenstander de strijdkreet “niet lullen, maar poetsen” hanteert, gaan wij voor de slogan “het is onze hal, onze bal en de punten blijven in Den Helder!”, vertelt trainer Arjan de Klerk glimmend van trots.

Foto’s: DHFOTO