Zeemacht wint bekerduel in Assen

0

Den Helder – De zaalvoetbalheren van Zeemacht hebben in Assen LTC met 3-5 verslagen en zijn een ronde verder in de beker. De Helderse ploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en stond door doelpunten van David Albert en David Ambriola al snel op een 0-2 voorsprong.

Daarna raakte beide ploegen in foutenlast en zou elke nieuwe overtreding bestraft worden met een 10 meter trap. Voor de rust kreeg Melvin Damsma een unieke mogelijkheid om de score op te voeren, maar miste vanaf deze afstand. De tweede helft maakte David Albert al snel 0-3 en zaten de Nieuwediepers op rozen. Toen David Ambriola door twee doelpunten de stand op 0-5 bracht, leek een grote overwinning in de maak.

De kersverse ploeg uit de eredivisie liet de teugels echter wat vieren en dat is in de sport meestal niet raadzaam. De gastheren kwamen door drie goals weer volledig terug in de wedstrijd, maar nadat de coach van LTC na een ‘klein’ meningsverschil met de arbitrage de zaal moest verlaten, wist Zeemacht de overwinning geroutineerd uit te spelen

“Ik zeg altijd, de coach kan beter weggestuurd worden dan de spelers”, aldus De Klerk met een knipoog. “Dus laat mij het praatwerk met de scheidsrechters maar regelen, dan hoeven de spelers het niet te doen.” Volgende week vrijdag komt Futsal Apeldoorn op bezoek in sporthal De Brug.