Zorgkosten Den Helder hoger dan rest van Nederland

1

Den Helder – In de gemeente Den Helder worden meer zorgkosten gemaakt dan in de rest van Nederland. Een gemiddelde Nieuwedieper is jaarlijks goed voor 2.454 euro aan kosten die vergoed worden door de zorgverzekering. In de rest van Nederland is dit 301 euro lager, ofwel een verschil van 14 procent. Dat blijkt uit een rondgang van Zorgwijzer.nl.

Met name op het vlak van medisch specialistische zorg maken inwoners uit Den Helder aanzienlijk meer kosten: 1.468 euro per verzekerde, ten opzichte van slechts 1.230 euro landelijk. Onder medische specialistische zorg valt onder meer verblijf en behandeling in ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken.

Inwoners van Den Helder maken tevens meer kosten op het gebied van farmaceutische zorg (medicijnen), psychologische zorg, huisartsenzorg en ziekenvervoer. De zorgvergelijker raadpleegde hiervoor cijfers van Vektis.

Zorgkosten stijgen
Tijdens Prinsjesdag werd bekend dat de zorgkosten wederom stijgen in 2019. Er wordt volgend jaar zo’n 5 miljard euro meer gespendeerd aan de zorg. Om die kosten op te hoesten, krijgen burgers meer lasten. Zo gaat de zorgpremie omhoog en wordt er een hogere inkomensafhankelijke bijdrage geheven. Ook is er een verhoging van het btw-tarief op geneesmiddelen en hulpmiddelen.

Ingezonden door: Zorgwijzer.nl

1 REACTIE

  1. Het beleid van NWZ zal er mee te maken hebben; de vergrijzing; en een combinatie van de twee.
    Maar er zijn vast dorpsgenoten die het beter en breder kunnen duiden.

Comments are closed.