Aan de kant gezet en rijbewijs ingevorderd

3

Den Helder – Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar niet iedereen zit daar mee. De politie zag maandagochtend rond 10.45 uur een auto rijden waarvan de bestuurder de afgelopen maanden al meerdere keren was aangesproken over gebreken aan zijn voertuig.

Vandaag bleek de verlichting niet in orde te zijn en daarom werd hij aan de kant gezet. Daar waarschuwen en aanspreken kennelijk niet geholpen had, heeft de politie een zogenoemde WOK-melding op het voertuig gezet en de bestuurder op het hart gedrukt om absoluut niet meer te gaan rijden. De bestuurder zou verder gaan lopen.

Echter omstreeks 12.00 uur zagen agenten hem wederom in zijn auto rijden, niet op weg naar een plaats van herstel/garage om het probleem te laten verhelpen. De man werd weer aan de kant gezet en ditmaal is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daarnaast is zijn voertuig afgesleept en in beslag genomen en is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kan onder meer een proces-verbaal tegemoet zien voor de technische gebreken aan het voertuig en voor het rijden terwijl het voertuig een WOK-status heeft.

3 REACTIES

  1. ik begrijp dat ze bij de politie de werkdruk te hoog vinden als ze één en dezelfde bestuurder al vier plus maal staande moeten houden voordat ze eindelijk iets ondernemen….. ze kunnen de werkdruk dus met 75% verminderen als ze eindelijk eens hard optreden meteen de éérste keer, of als ze iets vriendelijker willen zijn kunnen ze makkelijk de werkdruk met 50% verminderen als ze optreden bij de tweede maal …..

Comments are closed.