Bazen, Kroon en Bruin strijden om titel Maestro Julianadorp 2018

0

Julianadorp – Na de geweldige eerste editie in 2017, met als winnares Moon Kager, presenteert de Dorper muziekvereniging Kunstzin ook dit jaar weer het Maestro project. Geïnspireerd door de TV-serie die al een aantal jaar draait, presenteert Kunstzin “Maestro Julianadorp”.

Tijdens dit project gaan drie bekende Dorpers de strijd met elkaar aan wie het beste het volledige orkest van Kunstzin kan dirigeren. De deelnemers voor 2018 zijn: Kees Kroon, Pieter Bruin en Kees Bazen.

De drie deelnemers krijgen voorafgaand een aantal masterclasses van dirigent Aad Kloos, om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op het echte werk. Na ook een aantal keren het gekozen muziekstuk te oefenen met de muzikanten van de vereniging, volgt de ultieme climax op zondag 4 november. Dan worden ze tijdens de uitvoering beoordeeld door een vakjury, maar ook het aanwezige publiek krijgt een stem in het aanwijzen van de winnaar.

Buiten het muziekstuk dat ze zelf dirigeren, is er door Kunstzin dit jaar ook een estafette-muziekstuk toegevoegd. Kroon, Bruin en Bazen moeten een bekende medley met z’n drieën tot een goed einde brengen. Met als concertlocatie de Ontmoetingskerk op het Loopuytpark, is de uitvoering op zondag 4 november van 14.00 tot 15.15 uur. De toegang is gratis.