Bereikbaarheid Dierenambulance van 24 naar 13 uur per dag

1

Den Helder – Na 34 jaar is de Stichting Dierenambulance Den Helder-Hollands-Kroon genoodzaakt de 24 uurs dienstverlening te wijzigen in een 13 uurs dienstverlening. De oorzaak is de afname van het aantal vrijwilligers.

De nieuwe dienstregeling gaat in op 1 november 2018 en houd in dat tussen 08.00 en 21.00 uur een beroep kan worden gedaan op hulpverlening. Om 21.00 uur gaat de telefoon uit en wordt er via een bandje advies gegeven aan een melder hoe te handelen. Het bestuur laat weten deze beslissing te betreuren, maar het kan niet anders.

“Ondanks alle initiatieven, in samenwerking met onder meer de gemeente en de media, lukt het niet de afname om te buigen in een toename. Door de wijziging hopen wij dat er meer interesse komt voor ons dankbare werk en het is een verlichting voor het huidige vrijwilligersbestand”, aldus voorzitter Henk Loosschilder.

1 REACTIE

  1. Dat men met dierenwelzijn in onze gemeente nooit zo’n grote pet op had is in de vorige raadsperiode ook al gebleken en moest door donaties het vogelasiel overeind blijven. Ook het plan voor betere tegemoetkoming vrijwilligers dierenambulancepersoneel en lagere dierenartsen rekeningen voor sociale minima werden weggewuifd. Hoe belangrijke het bezit van een huisdier mede om met name vereenzaming tegen te gaan en uit gezondheidsaspecten werd door verschillende politieke fracties (die ook nu deels in de coalitie zitten) niet serieus genomen. Ook het idee betere vergoeding vrijwilligers dieren ambulance en een betaald medewerker vond men te duur. Het extra geld dat in feite vrijgemaakt moet worden voor een beter dierenwelzijn blijft ook nu achterwege mede omdat door financieel blunders dit niet kan worden vrijgemaakt. De uiteenlopende processen die de Helderse burgers straks te wachten staan zullen mens en dier dieper in het vlees snijden en het zal met de aanstaande begroting voor de deur er dan ook niet gemakkelijker op maken.

Comments are closed.