DHA-A leader
DHA-A leader

College over de sterrenhemel

Den Helder – Wie op een heldere nacht naar de hemel kijkt zal ongetwijfeld verbaasd zijn over al die lichtpuntjes boven zich. Wat zijn sterren eigenlijk? Professor Lamers legt donderdagavond 25 oktober in School 7 op eenvoudige wijze uit wat sterren zijn, hoe ze ontstaan en hoe ze aan hun eind komen.

Lamers laat ook zien hoe de aarde is ontstaan en toont aan dat het materiaal waaruit de mens is opgebouwd uit de sterren komt. Een unieke kans om meer te weten te komen over deze interessante materie. De professor vertelt zijn verhaal aan de hand van spectaculaire opnamen

Het NUT en KopGroep Bibliotheken organiseren een paar keer per jaar samen een lezing rond een actueel onderwerp. De Maatschappij tot Nut van het Algemeen is de oudste vereniging van Den Helder. Anderhalve eeuw lang had het een voortrekkersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. Met een reeks toegankelijke colleges voor een breed publiek wordt deze missie nieuw leven ingeblazen.

NUT-College op donderdag 25 oktober, aanvang 19.00 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, toegang 5 euro, kaartverkoop via KopGroep Bibliotheken of aan de balies.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. Judge X

    Dat was even schrikken bij het lezen van de kop …., maar gelukkig bleek het College Schuiling niet betrokken bij het artikel.
    Ik had direct ineenstorting van de Melkweg voor ogen, veel stress gelijk …., wilt u dat niet meer doen redactie !

Reageren is niet meer mogelijk.