College ziet niets in rookverbod in APV

3

Den Helder – Raads- en commissieleden zouden het goede voorbeeld moeten geven. Ze zouden dan ook niet moeten roken voor de ingang van het stadhuis. Dat vindt de fractie van D66, maar het college vindt een echt rookverbod niet nodig.

Op steeds meer plekken mag niet meer gerookt worden. Ook bij scholen en sportverenigingen wordt steeds vaker nagedacht over maatregelen of is al een rookverbod van kracht. Scholen in Den Helder zijn volgens het college actief in het rookvrij maken van hun schoolpleinen. Maar bij raads- en commissievergaderingen staan elke keer opnieuw mensen voor de deur van het stadhuis te roken. Een slecht voorbeeld, meent D66.

“Bent u met ons van mening dat roken voor het stadhuis moet worden verboden?”, vraagt de fractie aan het college. “Bent u met ons van mening dat roken voor of in de onmiddellijke nabijheid van openbare gebouwen moet worden verboden? Welke maatregelen denkt u daartoe te nemen?”

Geen rookverbod
Het college laat weten de mening te delen dat door het roken voor de deur van het stadhuis het verkeerde voorbeeld wordt gegeven. “Het lijkt ons het meest effectief om hierover in het Presidium afspraken te maken. Het opnemen van een rookverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening achten wij op dit moment niet nodig, omdat wij zien dat organisaties op dit moment zelf voldoende resultaten boeken in het rookvrij maken van de toegangen van hun gebouwen.”

Eerder dit jaar gaf het college aan in gesprek te treden met schoolbesturen en sportverenigingen, met als doel dat er maatregelen worden getroffen om speeltuinen, schoolpleinen en buitenaccommodaties rookvrij te maken.

3 REACTIES

  1. Als het college nu gewoon gebiedjes afbakent waar wel gerookt mag worden hebben de palingrokers tenminste een plekkie xD #nieuwerwetsgedoe

  2. De hier bovenstaande discussie n.t.b. zelfs nu nog in 2018 is gewoon absurd en belachelijk.
    Reken maar dat de criminele geldgeile tabaksindustrie al 50 jaar meeleest en gniffelt.

    Naakt lopen en alcohol drinken in het openbaar is verboden.
    Voor roken zou hetzelfde moeten gelden met zolang nog nodig afgezonderde rookplekken, punt uit.

Comments are closed.