Extra plek voor zwerfboeken

0

Den Helder – De kinderboekenweek is weer ten einde en de herfstvakantie begint weer. Als kind moet je dan maar weer iets verzinnen om te kunnen doen en liefst iets wat je blij maakt. De Vogelwerkgroep opent daarom samen met “Ontmoeting in het groen” een ‘KinderzwerfboekStation’ bij het huismushofje in wording op de hoek Violenstraat/ H. A. Lorentzstraat.

De feestelijke opening vindt plaats op maandagmiddag 22 oktober om 14.00 uur. Het KinderzwerfboekStation is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp, waardoor er in den lande al vele stations zijn gerealiseerd. Voor Den Helder wordt dit het 10e station. Andere stations staan onder meer achter de Tuindorpschool en in De Helderse Vallei. Meer informatie via www.kinderzwerfboekstation.nl.

Doel is kinderen te stimuleren om te lezen en te plezieren en daarbij de boeken zelf meerdere malen te laten rouleren, waardoor de leesstof ook meerdere malen wordt doorgegeven.