Geslaagde middag voor Helderse judoka’s

0

Den Helder – Acht Helderse judoka’s van Bakker Sports namen zondag in Sportcomplex “De Hoornse Vaart” in Alkmaar deel aan het 30e Internationaal Open Alkmaars Judo Toernooi. Aan dit toernooi nemen jaarlijks zo’n 600 judoka’s deel uit landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland, België, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Het is een toernooi dat elk jaar al ver voor de uiterlijke inschrijfdatum volgeboekt zit.

Vanwege bovenstaande diversiteit is het toernooi dermate geliefd en voor de Helderse judoka’s van Bakker Sports de reden om vol goede moed naar de Kaasstad af te reizen in de hoop een plaats op het erepodium te bemachtigen. Van de acht Helderse judoka’s welke uitkwamen in de leeftijdscategorieën U12, U15 en U18 vielen er uiteindelijk vier in de prijzen.

Jayden Tijdeman (-34 kg) wist net als vorig jaar al zijn partijen met ippon te winnen en het leverde hem opnieuw de 1e prijs op. B.J. Schippers (-42 kg), Rens Meier (-46 kg) en Chris Korver (-27 Kg) lieten ook hun judokwaliteiten zien en wisten hierdoor alle partijen te winnen wat hen ook de 1e prijs op dit toernooi opleverde. Naast de felbegeerde grote “gouden” medaille mochten de vier judoka’s tevens een kaas uit handen van twee dames in klederdracht in ontvangst nemen. De selectie kon weer terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijddag met aantrekkelijk judo voor zowel judoka’s, toeschouwers en organisatie.