DHA-A leader
DHA-A leader

Grondwatermonitor gaat weer van start

Den Helder – Voor de achtste keer start D66 de tweejaarlijkse Grondwatermonitor weer op, voor meldingen van grondwaterstanden in Den Helder en Julianadorp. Het doel van deze tweejaarlijkse actie is om zicht te krijgen op het maatschappelijk effect van de financiële en materiële inspanningen die hiermee gemoeid zijn.

De meldingen worden verzameld vanaf 1 november tot en met 31 december 2018 en worden verwerkt in een rapportage die in de eerste week van januari 2019 wordt gepubliceerd. Ook meldingen van slechte afvoer van hemelwater zullen worden meegenomen in de rapportage. “‘Droogmeldingen’ die in de afgelopen twee jaar zijn ontstaan, zijn welkom vanwege de redelijk langdurige droogte die wij in de afgelopen maanden hebben ervaren”, laat Frans Klut weten.

“In de afgelopen jaren is er steeds gewerkt aan het verbeteren van de grondwaterstand en hemelwaterafvoer in onze stad. Het werk gaat gestaag, maar wel gefaseerd door, omdat niet de gehele stad in één keer opengelegd kan worden met het oog op bereikbaarheid van buurten en wijken.”

De meldingen moeten worden voorzien van:
1.Adres + postcode.
2.De soort van ervaren overlast.
3.De gemeten waterhoogte onder het huis of omgeving.
4.Indien mogelijk met foto(‘s) per e-mail.

Vanaf 1 november zijn de meldingen welkom per E-mail: fc.klut@quicknet.nl of per telefoon 0655104514.

“Hoe meer meldingen, hoe nauwkeuriger de eindrapportage die ook weer voorgelegd wordt aan het college en de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen en ook te lezen zal zijn op de site van D66 Den Helder.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

  1. RB

    als je het in 16 jaar toch nog niet onder controle hebt wat heeft dit melden dan nog voor zin?

  2. e

    Waardoor het komt , dat het grondwater is gestegen, is bekend. Alleen , daar verdomd men het om er iets aan te doen cq te veranderen Kijk alleen maar eens naar de duinen en meer , naar de Donkereduinen, daar staan de bomen met hun “voeten” in het water .

Reageren is niet meer mogelijk.