Helders dansteam kampioen in Lüdenscheid

0

Den Helder – Het begon allemaal met een uitnodiging van Zusterstad van Den Helder, Lüdenscheid. Zij bestaan dit jaar 750 jaar en om dit te vieren organiseerden zij een jongeren cultuurwedstrijd voor al hun zustersteden. De burgemeester van Den Helder heeft hierin Rik Bodylanguage benaderd om Den Helder te vertegenwoordigen op deze Cultuurwedstrijd.

Dit hebben zij natuurlijk met beide handen aangepakt en zijn met verschillend dansstijlen en Urban sports aan de gang gegaan om een zo compleet mogelijke show neer te zetten. Het was niet altijd even makkelijk om deze disciplines samen te krijgen, maar uiteindelijk is het een show geworden die zijn weerga niet kent. Hip Hop, breakdance en freerunning in 1 show: wat een spektakel. Louis Swanepoel, Puk Dieleman, Stein Meereboer, Cheremy Tang, Davey Janssen en de BL Remix hebben alles samengebracht.

Afgelopen vrijdag is het complete team bestaande uit 14 personen vertrokken naar Ludenscheid om daar eerst aan een cultureel uitwisselingsproject deel te nemen. Daar hebben zij kosten noch moeite gespaard om iedereen een zo divers mogelijk programma aan te bieden. Hierin hebben alle deelnemers ook met volle teugen van genoten.

Buiten
Zaterdagavond was het dan zo ver. Tien uitgezonden deelnemende steden stonden klaar voor de cultuurwedstrijd. Het aanbod was erg divers, maar van alles had elke stad de besten gestuurd. Op het laatste moment heeft Rik besloten om het over een andere boeg te gooien. Met de coach en trainer en de organisatie is besloten om de show naar buiten te verplaatsen in plaats van in het jeugdtheater van Ludenscheid. Het was te druk binnen en de mogelijkheden te beperkt om de show ten volste te kunnen brengen.

Hoe geweldig was het om deze Urban show te brengen op de plaats waar het hoort: op straat. Stel je eens voor: buiten op een parkeerplaats, een aantal auto’s verlichten een stuk plein, grote gebouwen omringen dit terrein en je waant je in een set van de film Step Up. De meegebrachte mobiele boombox gaat aan en de show gaat van start. Het publiek en de jury dat naar buiten was gekomen kreeg een show voorgeschoteld die zij deze avond nog niet hadden gezien. Veel afwisselingen in de verschillende stijlen en het gejoel en applaus was oorverdovend.

Kampioen
De show werd beoordeeld met twee keer een 10 en twee keer een 9. Dit waren de cijfers om kampioen van deze internationale cultuurwedstrijd te worden. Zij konden met een zeer goed gevoel huiswaarts keren en met het idee dat ook hierin Den Helder groot is. Kijk voor filmpjes en foto’s ook op Instagram en Facebook van Rik’s Bodylanguage.