Helderse selectie succesvol op JRC Toernooi

1

Den Helder – Het 15e Judo Ryu Camminghaburen Toernooi werd zaterdag gehouden in Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. Aan dit toernooi deden 11 judoka’s mee van de Helderse selectie van Bakker Sports, waarvan er maar liefst 8 in de prijzen vielen.

Zes hiervan waren 1e prijzen. Voor sommige judoka’s was het al de derde keer dat er aan dit toernooi werd deelgenomen.

BJ Schippers (-46 kg, U12) was in een zwaardere gewichtsklasse ingedeeld en moest in de strijd om het goud aantreden tegen zijn (club)maat Rens Meier. Deze werd winnend afgesloten met wazari. Rens werd hierdoor automatisch verdienstelijk 2e. Jayden Tijdeman (-33 kg, U12) won overtuigend alle 5 partijen door middel van variërende technieken en dit leverde hem voor het derde achtereenvolgende jaar een 1e prijs op dit toernooi op.

1e Prijs
Nigel Groot (-56 kg, U15) won alle partijen in de poule wedstrijden. In de finaleronden verloor hij 1 partij van een judoka, waar hij eerder in de poule wedstrijd van had gewonnen. Op punten wist hij toch de 1e prijs binnen te slepen.

Denvey van der Linden (-27 kg, U10) zat in een zware poule met twee sterke concurrenten. Van één werd er verloren, maar van de andere ‘aartsrivaal’ van Bakker Sports werd met ippon gewonnen. Doordat de judoka waarvan hij verloren had ook 1 partij had verloren, werd gekeken naar het totaal aantal punten dat behaald was. Denvey had de meeste punten en werd daardoor 1e.

Goed in vorm
Cyano Hunting (-33 kg U10) moest maar liefst zes partijen judoën en wist al deze partijen al dan niet met enige weerstand te winnen. Een 1e prijs was derhalve de beloning voor Cyano. Ook Stef van Gemert (-33 kg, U10) was goed in vorm. Zelfverzekerd en trots in zijn nieuwe stevige wedstrijdpak van Bakker Sports wist hij ook alle partijen op rij te winnen, waardoor hij ook de hoogste trede van het erepodium mocht bestijgen.

TJ Schippers (-27 kg, mini’s) wist op één partij na al zijn partijen te winnen. Het leverde hem een keurige 2e prijs op. Sterre Dalmeijer (-52 kg, U15) wist de poule wedstrijden overtuigend door te komen. De finaleronden waren zwaar, maar het weerhield haar er niet van om toch een mooie gedeelde 3e prijs op te eisen.

1 REACTIE

Comments are closed.