DHA-A leader
DHA-A leader

Hinder door afsluiting Kooybrug

Den Helder – Rijkswaterstaat voert vandaag (donderdag 11 oktober) tussen 08.00 uur en 17.00 uur en van 23.59 uur tot vrijdag 12 oktober 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de elektrotechnische installaties en de draaiende delen van de Kooybrug (N99). Weggebruikers moeten ’s nachts rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Om de nachtelijke werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zullen er naast wegafzettingen ook tijdelijke omleidingen worden ingesteld. De N99 Kooybrug wordt in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N9 en de N249 en omgekeerd. De parallelbaan blijft toegankelijk voor langzaam rijdend verkeer, zoals fietsers en landbouwverkeer.

Gedurende de onderhoudswerkzaamheden overdag op donderdag 11 oktober voert Rijkswaterstaat maximaal 2-3 draaitesten (afsluitbomen dicht, brug open en dicht en afsluitbomen weer open) uit. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de reguliere draaitijden van de brug. De scheepvaart ondervindt hier geen hinder van.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: