In je onderbroek over de dijk rennen

1

Den Helder – Een afstand van 2,4 kilometer afleggen, rennend, over de Helderse dijk. Er zijn genoeg mensen die het af en toe doen, maar meestal redelijk gekleed. Komende vrijdagavond wil Sebastiaan Horn het echter in zijn onderbroek doen en het liefst met heel veel mensen tegelijk. Alle lopers zijn dan gekleed in niets meer dan ondergoed.

Aankomend weekend staat de befaamde IRONMAN World Championship in Kona (Hawaii) weer op het programma. Het is een traditie dat de donderdag ervoor in Kona de ‘Underpants-run’ zal plaatsvinden. Een ludieke run van 2,4 kilometer, waarbij het de bedoeling is dat je deze in je ondergoed loopt. Waarom? Gewoon voor de lol, maar ook om geld op te halen voor lokale doelen.

Nu lijkt het Horn leuk hier aan mee te doen. “Nu is Kona op Hawaii wat ver weg, dus mijn idee is om vrijdagavond een stukje van 2,4 kilometer te rennen in ondergoed. Gewoon, omdat het kan! Als je er een klein of groot doel aan vast wilt hangen mag dat natuurlijk, maar hoeft niet. Het is in Nederland geen Hawaii, maar de weersvoorspellingen voor vrijdagavond zijn redelijk gunstig.”

Underpants-run
“Let’s do this mensen! Just for fun”, roept Horn anderen via Facebook op. De start is vrijdagavond 19.00 uur bij Storm aan Zee. “Na de run is het natuurlijk leuk als je even een foto op Facebook of Instagram plaatst met de hashtag #KonaUnderpantsRunGoesHolland.” Kijk voor meer informatie op deze Facebookpagina.

http://www.underpantsrun.org/

1 REACTIE

Comments are closed.