Klanten Dekamarkt scannen voor lokale doelen

0

Den Helder – Klanten van de Dekamarkt in de Marsdiepstraat kunnen sinds deze week weer sparen voor enkele lokale goede doelen. De speciale sponsoractie loopt tot en met 24 november en uiteindelijk wordt een bedrag van 5.000 euro verdeeld.

Een van de gekozen goede doelen is de Stichting Goederenbank Den Helder. Zij biedt hulp aan de minima, die bij de Goederenbank terecht kunnen voor gratis huisraad, kleding en andere zaken. Mochten ze een mooi bedrag krijgen, dan willen ze dat graag besteden aan de aanschaf van benodigdheden “om meer ruimte te creëren in ons kleine winkelpand. En voor gereedschappen om reparaties uit te voeren.”

Ook kan er gespaard worden voor de hulp aan ouderen die via het Rozeboomtoernooi wordt geregeld, voor basisschool Trimaran (voor de aanschaf van een zandbak) en voor imkerij Bee Happy uit Julianadorp, die meehelpt bij het redden van de bijenpopulatie.

De sponsoractie loopt van 14 oktober tot 24 november. Bij elke tien euro aan boodschappen ontvangt de klant een scan-kaart. Deze kan bij de servicebalie van de Dekamarkt Marsdiepstraat worden gescand ten gunste van een van de vier goede doelen. Hoe meer stemmen het doel ontvangt, des te groter de hap uit de 5.000 euro uiteindelijk is.