Klassiek in de Rondte

0

Den Helder – Na weer succesvolle edities van Rondje Kleinkunst en Rondo Musica wordt op zondag 4 november aanstaande, van 13.00 tot 17.00 uur, voor de eerste keer Klassiek in de Rondte toegevoegd aan het jaarprogramma van de Vrienden van Den Helder. Een volledig nieuw rondje met als rode draad: klassieke muziek.

Dit evenement is bedacht en georganiseerd in samenwerking met Triade en het idee voor dit rondje heeft in maart 2018 de Cultuurprijs gewonnen van de gemeente Den Helder. Uitgangspunt is een breed publiek interesseren voor klassieke muziek.

Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De Keykegzaal van Theater de Kampanje en De Dukdalf ) kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor.

Kaarten
De locatie waar de route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder op 26 en 27 oktober en 2 en 3 november van 13.00-17.00 uur. Kaarten kosten €17,50. Voor Vrienden van Den Helder €7,50. Op 4 november is Windkracht 13 gesloten. Kaarten zijn die dag nog te koop bij School 7.

Met Klassiek in de Rondte wordt klassieke muziek ten gehore gebracht in zijn puurste vorm, maar wordt ook duidelijk dat klassieke muziek grote invloed heeft op de hedendaagse muziek. Diverse genres komen voorbij. Van een moderne dansvoorstelling tot bijvoorbeeld een mini opera. Waar klassieke muziek veelal als erg serieus wordt aangeduid laat Klassiek in de Rondte zien dat ook humor en klassieke muziek goed samen gaan. Een evenement voor jong en oud. De organisatie daagt mensen uit te komen die niet direct warm lopen voor klassieke muziek. “We hopen juist deze mensen te kunnen verrassen”, zegt de werkgroep enthousiast! Maar uiteraard mogen alle liefhebbers van het genre aanschuiven.

Op de website www.vriendenvandenhelder.nl is meer informatie te vinden over de inhoud van het programma en de ticketverkoop.