Kleine jeugd geniet van boekenweekfeest

0

Den Helder – De Kinderboekenweek is gaande en het is inmiddels bijna traditie dat er dan in Den Helder een groot feest voor kinderen wordt gehouden. Woensdagmiddag was het zover en de jeugd in de leeftijd van 4 tot 8 jaar was welkom. In de Stadshal was het thema “Vriendschap” en dat werd door de Helderse bieb gevierd met Kikker uit het populaire boek “Kikker vindt een vriendje” van Max Velthuijs. De kinderen mochten zelfs met Kikker op de foto, maar er was nog veel meer te beleven in de Stadshal op Willemsoord.

De bezoekertjes van het kinderboekenfeest werden in groepen onderverdeeld, zodat ze allemaal aan alle activiteiten mee konden doen. De Helderse Vallei had een parcours uitgezet, waarbij zelfs kool over een hekje getild moest worden. Best zwaar! Rik Niks studeerde met de groepen het Kikkerdansje in. Rik uiteraard gehuld in kikkergroen.

Het Reddingsmuseum had een heuse reddingsboot naar binnen gereden, waar vanaf de kinderen konden vissen. Her en der konden de kids zich uitleven met koek versieren, knutselen en tekenen. Bij Triade konden kunstwerkjes gemaakt worden, die ā€“ eenmaal klaar ā€“ op grote plastic zeilen te drogen werden gelegd. Want met natte verf naar huis meenemen was natuurlijk niet de bedoeling.