Koningspaar bezoekt Zr Ms Zeeland

0

Den Helder – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren woensdag in Londen getuige van een demonstratie van Nederlandse en Britse mariniers. Het koningspaar, op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk, zag aan boord van Zr. Ms. Zeeland hoe zij boardingoperaties uitvoeren. Het patrouilleschip ligt speciaal voor het bezoek afgemeerd in de Britse hoofdstad.

Ook een aantal Nederlandse en Britse veteranen zag de spectaculaire actie van de mariniers. Zij waren voor de koninklijke visite aan boord genodigd. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Bauer en de Britse marinebaas admiraal sir Philip Jones vergezelden koning en koningin.

Het staatsbezoek staat onder meer in het teken van de militaire samenwerking tussen de Nederlandse en Britse marine. Nederland wil de eeuwenoude handels- en veiligheidsrelatie met de overzeese buren behouden en versterken.