Leiden te sterk voor Den Helder Suns

0

Den Helder – Den Helder Suns is er niet in geslaagd om voor de tweede keer in een week een wedstrijd te winnen. In de eigen sporthal aan de Sportlaan trok Leiden met 73-78 aan het langste eind.

Na het eerste kwart ging Leiden al met zeven punten aan de leiding, maar bij de rust had de ploeg van coach Peter van Noord die achterstand weggewerkt met een 38-38 ruststand als gevolg. In het derde kwart liep Leiden eerst uit naar een tien punten voorsprong, waarvan er naar dertig minuten spelen nog zeven over waren: 53-60. Toch bleef Den Helder vechten. De ploeg kwam eerst elf punten achter, maar vocht zich terug tot op twee punten van Leiden: 71-73. In de laatste anderhalve minuut kon dat verschil niet meer worden overbrugd, zodat de ploeg met 73-78 verloor.

Coach Van Noord gebruikte negen spelers. Van die negen werd Lavone Hollend topscorer met 19 punten, gevolgd door Steven Harris met 18 punten en 13 rebounds. Leiden gebruikte maar zes spelers. De grootste plaaggeest aan Leidse zijde was Darius Thompson met 32 punten. Den Helder blijft na zes wedstrijden op twee punten staan. Tegenstander Leiden heeft pas drie wedstrijden gespeeld, die allemaal werden gewonnen en staat met zes punten op de tweede plaats.

Bron: Mediapartner NH Nieuws, foto’s: DHFOTO.