Lightweight Containers is Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland

2

Den Helder – Lightweight Containers uit Den Helder is uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Noord-Holland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan CEO Anita Veenendaal en oprichter Jan Veenendaal. Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Lightweight Containers is het bedrijf achter de KeyKeg en UniKeg. Dit zijn eenmalige, lichtgewicht fusten die een duurzaam alternatief zijn voor het traditionele stalen fust. Het bedrijf is in 2006 opgericht en heeft zo’n honderd medewerkers. Bij Lightweight Containers is iedere medewerker belangrijk en zijn doelen, teams en processen leidend, in plaats van hiërarchische structuren. Er zijn daarom geen verschillen in functietitels: iedereen is Senior Business Creator. Talenten en passie krijgen zo optimaal de ruimte om tot uiting te komen.

Elke medewerker doet een test die inzicht geeft in zijn of haar rol, persoonlijkheid en positie binnen het team. Dit levert veel inzicht op over hoe het meest prettig samengewerkt kan worden, wat weer bijdraagt aan de werksfeer en de vitaliteit van de medewerkers. Ook wordt gewerkt met consultant Great Place to Work, om het bedrijf continu door te lichten, op zoek naar verbeteringen in onderling vertrouwen en werkplezier. Daarnaast is er dagelijks vers fruit, heeft iedereen een sta-zitbureau en is er een prachtige fitnessruimte waar medewerkers gratis gebruik van kunnen maken. De werkomgeving is geheel rookvrij.

Op de goede weg!
“We zijn heel blij met de prijs,” aldus Anita Veenendaal. “Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Ik hoop dat dit andere ondernemers ook inspireert om met vitaliteit aan de slag te gaan. Gezondheid is niet te koop, dus moet je werknemers op dat gebied zo goed mogelijk faciliteren. Ook doen we op dit gebied veel samen: zo doen we mee aan de Dam tot Damloop en aan de Halve van Den Helder. En met succes! Ons ziekteverzuim ligt onder de een procent.”

De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

2 REACTIES

  1. Gefeliciteerd, een mooi en goed functionerend bedrijf. een pro voor Den Helder.

  2. Hoi Jan, weer een mooie onderscheiding en geheel verdiend. Jullie inzet voor het welzijn van het personeel is geheel terecht gewaardeerd met deze prijs. Natuurlijk ook mijn felicitaties voor the family…….

Comments are closed.