LOS zoekt Helderse forumleden

7

Den Helder – De lokale omroep (LOS) wil met ingang van januari inwoners van Den Helder een stem op de radio geven. Daartoe start in januari het LOS Radioforum. Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 bespreken ‘gewone inwoners’ van Den Helder de actualiteit.

Een forum van vier inwoners bespreekt wat is opgevallen in Den Helder in de week voorafgaand aan de uitzending. Het kan gaan over politiek, sport, onderwijs, de haven of de binnenstad, alles is mogelijk. Er zijn maar twee voorwaarden voor de te bespreken onderwerpen: ze moeten actueel zijn en ze hebben betrekking op Den Helder.

Een medewerker van de LOS verzorgt de techniek en een gespreksleider zorgt ervoor dat de discussie netjes verloopt. Elk forumlid mag onderwerpen aandragen en per lid van het forum komt tenminste een onderwerp ter discussie. Waar mogelijk en wenselijk wordt getracht iemand die direct bij het onderwerp betrokken is in de studio te krijgen, zodat hij/zij ook kan reageren op wat het forum naar voren brengt.

Praat mee!
We zoeken nog leden voor het forum. De bedoeling is dat u 1 tot 2 keer per maand aanschuift. Forumleden zijn tenminste 16 jaar oud en woonachtig binnen de gemeente Den Helder. Interesse? Stuur een mailtje naar forum@losdenhelder.nl.

7 REACTIES

  • Verplichting tot professionalisering en samenwerking met de regio, dus moet er geschrapt worden omdat het daarna aan financiën ontbreekt schat ik zo in.
   M.a.w. subsidie betaald, de politiek bepaald ….!

   • wat een onzin weer. Na 5,5 jaar vind ik het zelf mooi geweest met DWOZ, de tijd die erin gaat zitten is dermate dat het ten koste gaat van andere zaken. De politiek bepaalt helemaal niets en dat is gelukkig wettelijk ook zo verankerd. Als er iemand komt die een programma als DWOZ (of andere opzet) wil doen is hij/zij meer dan welkom. Maar ja, vrijwilligers vinden in een stad die al grotendeels van vrijwilligerswerk aan elkaar hangt is nog niet zo eenvoudig.

    • Tja, ik moet nu eenmaal af en toe met ‘onzin’ komen om een reactie met waarde uit te lokken, nadat een eerdere – subtiele – poging daartoe onder een ander artikel, niet werd beantwoord.
     Nu zijn ‘we’ weer op de hoogte RoBo,dank daarvoor. 🙂

    • En nu , omdat de subsidie , voor een eventuele opleiding voor de vrijwilligers is afgeschaft , krijg je ze helemaal niet meer .

 1. Jammer !!!
  DWOZ was/is een goede formule, onder leiding van een persoon met: groot democratisch gevoel; goede programma voorbereiding; diepgaande kritische vragen; boven de partijen staand; humor; ad rem, kennis en een aimabele omgang met de site-kick van het programma. 🙂

  De nieuwe formule gaat alleen werken, als de burger er ook rechtstreeks aan deel kan nemen via bijvoorbeeld Twitter (zelf heb ik het niet, dus van mij geen last).
  Waarschijnlijk wordt het nieuwe programma, al snel door figuren met politieke belangen gekaapt en schrap ik tijdens uitzending twee de frequentie. 🙁

 2. Ik denk dat met alles wat hier speelt, de gewone burger weinig kans maakt in discussie met mensen die dik betaald krijgen en dus de tijd en een team om zich heen hebben om een waterdichte pleidooi te hebben, hoe vals en hypocriet dan ook.
  Ook al heb je als burger nog zo’n oprecht probleem, je legt het af tegen deze personen, zeker omdat men de neiging heeft emotioneel te worden als men gelijk heeft en niet gehoord en vervolgens bespot wordt, dit is behoorlijk frustrerend en naar om te moeten meemaken.
  Ik haak met dit in het vooruitzicht en mezelf kennende dan ook af.
  Misschien zijn er mensen die dit wel redden, hen wens ik veel sterkte, geduld, wijsheid, beheersing en succes toe.
  Eerlijkheid duurt het langst.

Comments are closed.