Mannen twee keer gepakt voor winkeldiefstal

2

Den Helder – Twee mannen, 18 en 25 jaar, zijn dit weekeinde twee keer aangehouden voor winkeldiefstal. De eerste keer werden ze in Schagen betrapt, twee dagen later in Den Helder.

Afgelopen vrijdag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in Schagen. De verdachten hadden bij een kledingwinkel gestolen, waarna de eigenaar hen achtervolgde. Prompt bleken ze wederom bij een supermarkt te stelen voor ruim 68 euro. De mannen zijn aangehouden, gehoord en een dag later met een dagvaarding heengezonden. De mannen verklaarden geen geld te hebben en daarom te stelen.

Op zondag zagen agenten in Den Helder deze zelfde twee personen weer lopen, nu met een tas vol met boodschappen. Gezien hun eerdere verklaring met betrekking tot het niet hebben van geld, is contact opgenomen met de supermarkt waar deze goederen vandaan kwamen. Hier bleken deze mannen de inhoud van de tas gestolen te hebben. Zij zijn wederom aangehouden en met een dagvaarding heengezonden. Zij mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Justitie zag geen aanleiding om de mannen langer vast te houden.

2 REACTIES

  1. Als ik het goed lees betreft het drie diefstallen. Twee in Schagen en één in Den Helder. Ik vermoed dat de reis hiertussen ook zwart is gegaan (maar dat is een invulling)…. Het is triest dat de personen genoemd in dit artikel hun eerste levensbehoefte dienen te stelen. Op zich een eeuwenoud principe; eten, drinken, kleding heb je immers nodig ook al is je inkomen nul of nihil om redenen. Ik vind het wel gek dat deze mensen hun richting naar de arbeidsmarkt niet weten te vinden. Het is een onderschatte armoede dat je in dit land werk niet kunt vinden en/of kunt behouden. Werk is er namelijk volop, ondersteunende regelingen dito…….Daarnaast hoop ik echt dat beide personen geen Samsung Galaxy S9+ in hun bezit hebben. Ik hoop dat ze wellicht niet eens kunnen bellen. Dat zou een hoop verklaren.

Comments are closed.