Marine heeft weer nieuwe Adelborsten

1

Den Helder – De Marine heeft er weer nieuwe Adelborsten bij. Op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) zijn vrijdagmiddag 117 aspirant-adelborsten geïnstalleerd tot Adelborst. Bij deze eerste mijlpaal in de loopbaan van aanstaand marineofficier werd met gepast ceremonieel stil gestaan.

De adelborsten zijn zes weken geleden begonnen aan de Maritieme Introductieperiode op Texel en aan boord van Zr.Ms. Johan de Witt. Vrijdag was de formele start van de opleiding als adelborst bij het KIM. Het eerste onderdeel van de opleiding is een nadere kennismaking met de nautische wereld tijdens de bootjesreis aan boord van het zeilschip Statsraad Lehmkuhl, de mariniers starten de Praktische Opleiding tot Officier der Mariniers in Rotterdam.

1 REACTIE

  1. Heb ze gisteren zien gaan door de spoorstraat. Het marcheren hebben ze nog niet helemaal onder de knie. Maar verder altijd wel weer mooi om te zien.

Comments are closed.