Marineschepen weer in de vaart

2

Den Helder – De vier patrouilleschepen en twee amfibische transportschepen van de marine zijn voorzien van een veilig brandblussysteem. Ze mogen weer varen. Dat is sneller dan gepland omdat herstelwerkzaamheden van de sprinkler- en watermistinstallaties eerder klaar waren.

Eind vorig jaar bleek dat het blussysteem op patrouilleschepen (OPV’s) Zr. Ms. Holland, Friesland, Zeeland en Groningen storingen vertoonde. Omdat de veiligheid van de bemanning daardoor niet was te garanderen, mochten de schepen niet meer varen. Voor de Holland gold een tussentijdse oplossing, aangezien het eerder dit jaar stationsschip was in het Caribisch gebied.

Defensie trok een jaar uit voor het herstel. Damen Schelde Naval Shipbuilding ging vervolgens aan de slag met het vervangen en doorspoelen van de leidingen bij de patrouilleschepen. Ook op de amfibische transportschepen Zr. Ms. Johan de Witt en Zr. Ms. Rotterdam werkt het brandblussysteem inmiddels weer naar behoren.

Alle installaties zijn inmiddels gecertificeerd en goedgekeurd.

2 REACTIES

  1. Geweldig nieuws, fijn dat de veiligheid van de bemanning nu gegarandeerd is. Weten de Russen dat ook?

Comments are closed.