Motorrijder scheurt met 160 per uur over de N9

0

Den Helder – De politie heeft op Facebook een korte samenvatting gezet van de verkeersincidenten in het voorbije weekend. Een 45-jarige man reed bijvoorbeeld rond in zijn auto, terwijl er geen profiel meer op zijn banden zat. Het canvas van de banden kwam er al doorheen. Hij kreeg een proces-verbaal en moest ter plaatse een nieuwe band onder zijn auto monteren

Een 46-jarige vrouw reed zonder rijbewijs op de Polderweg. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Een kwartier later reed zij weer rond in dit voertuig. Wederom kreeg zij een bekeuring, haar voertuig werd nu in beslag genomen.

Een 26-jarige motorrijder reed met een passagier achterop 160 kilometer per uur over de N9. Iets harder dan de toegestane 80 dus. Hij kreeg een proces-verbaal en mag zich voor deze snelheid binnenkort bij de rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Boot
Agenten zagen tot slot nog een 37-jarige man slingerend rondrijden op de N9. Later zagen ze pas dat dit kwam door de aanhanger met boot die hij vervoerde, deze aanhanger en boot voerde geen verlichting en was niet alleen slecht zichtbaar, maar er staken ook scherpe voorwerpen uit (de schroeven van de buitenboordmotoren). Voor beide zaken zijn processen-verbaal gegeven. De buitenboordmotoren moesten ter plaatse afgekoppeld worden.