Nachtelijke wandeling in de Helderse duinen

0

Den Helder – Het is eind deze maand weer de “nacht van de nacht”. Ter gelegenheid hiervan organiseert Landschap Noord-Holland een nachtelijke wandeling door de Helderse duinen. In het donker wandelen prikkelt zintuigen die de mens normaal wat minder gebruikt.

De Nacht van de Nacht is bedoeld om extra bewust te worden van de hoeveelheid licht die er ’s nachts in ons land te zien is. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld! Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Kortom, plekken waar het nog wel donker is ’s nachts, zoals de duinen van Den Helder, moeten beschermd worden.

Wandel mee met de gids van Landschap Noord-Holland op zaterdag 27 oktober van 21.00 tot 22.30 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Meer informatie en reserveren: www.gaatumee.nl.