Nieuwe verlichting voor de Balgzandbrug

0

Den Helder – De Balgzandbrug (N99) wordt in de nachten van zondag 7 tot en met donderdag 11 oktober, tussen 23.39 en 05.00 uur, voorzien van energiezuinigere LED verlichting. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo meldt Rijkswaterstaat.

Daarnaast voert Rijkswaterstaat op woensdag 10 oktober tussen 08.00 en 17.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de draaiende delen van de brug. Het verkeer kan tijdens deze werkzaamheden gewoon gebruikmaken van de brug. Wel kan het zijn dat de brug extra geopend wordt om de draaiing te testen.

Voor het plaatsen van de LED verlichting wordt de brug ’s nachts in beide richtingen afgesloten. Gedurende de onderhoudswerkzaamheden overdag op woensdag 10 oktober voert Rijkswaterstaat maximaal twee tot drie draaitesten (afsluitbomen dicht, brug open en dicht en afsluitbomen weer open) uit. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de reguliere draaitijden van de brug. De scheepvaart ondervindt hier geen hinder van.

Afsluitingen en omleidingsroutes
Tijdens de nachtelijke werkzaamheden is de brug in beide richtingen afgesloten.

• Verkeer vanaf N99 (Helderse kant) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar de A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanuit Den Helder wordt via de N9 en N248 naar de A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanaf N9 (Alkmaar) wordt via de N248 en A7 omgeleid richting Den Oever.
• Verkeer vanuit A7 (Friesland) wordt via A7, N248, N9 omgeleid richting Den Helder.
• Verkeer vanuit A7 (Amsterdam) wordt via N248, N9 omgeleid richting Den Helder.

De parallelbaan blijft toegankelijk voor langzaam rijdend verkeer, zoals fietsers en landbouwvoertuigen. Aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.