NJJK limiet en Nederlands Record in Den Helder

0

Den Helder – De MSV Zeemacht Juttercup limietwedstrijd werd zondag in Den Helder gehouden, met bijna tachtig zwemmers van acht verschillende verenigingen. Wederom bleek het Heersdiep een snel zwembad te zijn.

Hoogtepunt was het Nederlands Paralympisch Record van Amber van der Kruk op de 400 meter vrije slag: ze verbeterde haar eigen Nederlands record met maar liefst negen seconden en was zelfs drie seconden sneller dan het wereldrecord van Taylor Corry (Australië) uit 2015.

Verder zwom Collin Schouten de limiet voor de Nederlandse Junioren&Jeugd Kampioenschappen (NJJK) op de 400 meter wisselslag. Emma Riemers miste net deze limiet maar verbeterde wel haar persoonlijk record met ruim 25 seconden. De thuisploeg wist verder 12 gouden, 10 zilveren en 7 bronzen medailles binnen te slepen. Goud werd er gewonnen door Nikki Hofland, Pascale Goed, Ceylin Heemskerk, Emma Marsman, Emma Riemers, Collin Schouten en Mike Kloth. Zilver was er voor Natasja Pranger, Lieke Schuijl, Hiba Essataa, Liam Wesemann, Cas Houtman, Boyd Wijkman en Mees Minneboo. Tenslotte was er brons voor Nami vd Ruit, Femke Paus en Erik van Heezick.

NJK
Een dag eerder op zaterdag werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstanden in Amsterdam gezwommen met twee deelnemers van MSV Zeemacht en beide eindigde in de top 8 van Nederland. Collin Schouten zwom op de 1500 meter vrije slag naar een zevende plaats en verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 30 seconden. Emma Riemers zwom naar een achtste plek op de 800 meter vrije slag in een tijd die net boven haar persoonlijk record lag.

Ook op zaterdag, maar dan in Zwolle, zwommen Annette van Dok en Bianca Groot, die na een aantal jaren haar comeback maakte. Annette werd eenmaal eerste en tweemaal derde, Bianca legde driemaal beslag op de derde plek.