Nog even geen glasvezel in deel buitengebied

6

Den Helder – De gemeente ziet nog even af van subsidie voor de aanleg van het onrendabele deel (Zanddijk à €35.000) van glasvezel. Op 10 september werd het voorstel, naar aanleiding van opmerkingen dat voorkomen moet worden dat de gemeente meewerkt aan het direct of indirect aanbieden van illegale IPTV-abonnementen, teruggetrokken. Nu blijkt dat een alternatief even op zich laat wachten.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat de gemeente Den Helder, HOV en LTO de krachten hebben gebundeld voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. “De HOV voert gesprekken met meerdere kabelmaatschappijen/providers die ook geïnteresseerd zijn in het aanleggen van de glasvezel in het buitengebied van Den Helder. Uitgangspunt dat aansluitingen worden gerealiseerd voor het reguliere c.q. legale televisieaanbod. Het betreft televisieaanbod waarbij gebruik wordt gemaakt van een decoder in combinatie met een smartcard.”

Voor een rendabele realisatie van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Den Helder is het wenselijk om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de gemeente Hollands Kroon. “Op het moment dat de rioolboring van Kooyhaven naar het Kooypunt plaatsvindt, worden de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel uitgevoerd.”

Afhankelijk
“Helaas is er nog geen zicht op een definitieve planning”, zo schrijft het college. “Daarvoor is de gemeente afhankelijk van de HOV en heeft dan ook regelmatig contact met hen. Dat betekent ook dat we de bijdrage aan de onrendabele top hierop zullen afstemmen. Dit kan ook betekenen dat het WIFI-netwerk op het strand later beschikbaar is. Dit is tevens de reden om het voorstel op dit moment niet opnieuw in te dienen. De uitvoering is daartoe op dit moment te onzeker.”

6 REACTIES

 1. En de HOV wacht zeker op financiering van die onrendabele rioolboring van Kooyhaven (geen emplooi), door de gemeente Den Helder en op kosten van de belastingbetalende burger ?
  Misschien kan College .Schuiling hier te hulp schieten, door nog even wat te bezuinigen op het sociaal domein, want ach…. geld kun je maar éénmaal uitgeven en het mocht natuurlijk niet ten koste gaan van die feestelijke 4 á 5 ton kostende Zeestad-Bolder !

  Bij dit verhaal krijg ik twee honden op mijn netvlies, die in een klein kringetje rennend, achter elkaars onbereikbare gecoupeerde staartje aan zitten. 😉

 2. Ik hou wel van beeldend taalgebruik, ga zo door @Judge, het schenkt ons plezier, ik schiet in ieder geval met regelmaat in de lach!
  Welk muziekstuk past hier trouwens bij, bij de gecoupeerde hondjes?

  • Tja Skriks, ik kan u natuurlijk “Happy birthday to you” geblaft door honden voorschotelen, maar in dit geval zou ik toch eerder kiezen voor: “Guilty Dogs” …., and they no it ! 😉


   Niets honds is den bestuurder vreemd. 😀

 3. Leuk @ Judge X! Ik heb er weer van genoten. Het hele internet staat natuurlijk vol van filmpjes maar toch is het elke keer weer leuk wanneer je ze via een samenloop van omstandigheden of kant en klaar en als een doordachte parodie aangereikt krijgt.
  Voor wie zou die riolering naar de Kooyhaven nu toch zijn, het is daar nog zo stil. Is het een soort ondersteuning voor hoopvolle gedachten en weidse Westfriese vergezichten of wacht men eerst gewoon op een goed toilet? Nou ja, maakt ook niet uit, uiteindelijk levert de boring ons allen smetteloze tv-beelden en razendsnel internet op misschien nu wel eens echt tot op het strand! Echter, daar moeten we dan wel weer flink voor in de beurs tasten, wellicht zelfs twee keer bedenk ik ineens. Ik voel me plots een beetje als de retriever uit het filmpje hierboven van @Judge X.
  Twee rondrennende hondjes vechten om een ´been´, wie gaat er ooit mee heen?

  • Het is m.i. heel simpel Skriks; zolang er geen gegadigden zijn om zich te vestigen, aan de door de vorige coalitie gerealiseerde nutteloze Kooyhaven, wordt er – ‘door de huidige coalitie’ – niet geboord. 😉

Comments are closed.