Nog geen zicht op verplaatsing coffeeshops

20

Den Helder – Verplaatsing van de coffeeshops uit de Koningstraat is nog steeds wenselijk, maar het zal nog even duren. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van raadsvragen, gesteld door de fractie van D66.

“Er wordt ‘getalmd’ met de verplaatsing en dat blijft overlast geven voor omwonenden”, stellen de sociaal-liberalen. “Dat is een risico voor de ontwikkeling van de Koningstraat door Woningstichting.”

In hun antwoord zeggen B en W dat een spoedige verplaatsing van de coffeeshops wenselijk is voor de straat. “De keuze van een nieuwe locatie vergt evenwel een zorgvuldige afweging. Een coffeeshop op een andere locatie moet immers niet leiden tot een aantasting van de leefbaarheid aldaar. Met Woningstichting Den Helder zijn wij in goed overleg over de verplaatsing van de coffeeshops en de ontwikkeling van de Koningstraat.”

Op de vraag op welke termijn het college resultaat denkt te boeken, zegt het college: “Wij verwachten in januari een voorstel over de ontwikkeling van de Koningstraat te kunnen aanbieden voor besluitvorming. Op dat moment kunnen wij u ook meer informatie geven over de stand van zaken betreffende de verplaatsing.”

20 REACTIES

 1. Kijk een naar Canada en Amerika die hebben de juiste beslissing genomen om de Softdrugs uit de criminele sfeer te halen, veel minder overlast. Kroegen mogen ook hun drugs verkopen en dat is wel ok

 2. Net als Alcohol zou men het moeten reguleren.
  Ik vindt het persoonlijk niet vreemd dat de plaatsing van drie coffeeshops in 1 straat tot verstoring leidt.

 3. Wat mensen toch wel niet allemaal aanhalen, om hun heilige peuk te verdedigen. Het gaat daar helemaal niet om . Het gaat hier over de verplaatsing van de drie shops , om het gebied te ontwikkelen. Nergens wordt er gesproken over verbieden of opheffen van enige shop .

 4. Dit is een voorbeeld van hoe, tenminste op papier … , én natuurlijk na de ophef over het vorige dramatische ´plaatsingsidee´ aan de Zuidstraat … er een andere taal gesproken wordt wanneer het om het zorgvuldig plannen van een nieuwe locatie voor de coffeeshop uit de Koningstraat gaat.
  ´De druk´ staat er natuurlijk al wel meteen weer heel slim op door het gebruik van het woord ´risico´ in combinatie met de term ´ontwikkeling´, toegegeven dat is eigenlijk toch wel de arglistige en tersluikse aanjager in het artikel (doch kom, die gun je iemand wel na een eerdere grote publieke ambtelijke miskleun) echter, boven alles pronken nu toch ook de terminologieën: ´zorgvuldige afweging´ en ´niet leiden tot aantasting van de leefbaarheid´.
  En natuurlijk zijn de geschreven bedoelingen vaak anders dan de intenties maar elke vorm van rancune is mij gelukkig vreemd, rancune maakt je namelijk een onaangenaam mens om naar te luisteren en is daarnaast eigenlijk gewoon mesquin.
  @ Andrea melde in haar ´Scholten-reactie´ een ´WC eend´, hier zit tersluiks nog zo´n eend verborgen, namelijk deze: ´aanjager´ én locatie´expert´ zitten in hetzelfde krappe en langzaam toch wat benauwd aanvoelende uniform, als dat maar goed gaat.
  Joost mag weten wat die locatiekiezers soms toch bezielt?

 5. E,wat je meld klopt wat ik er aan toe wil voegen is,visbuurt is tegen komst coffeeshop en terecht maar kom dan ook niet in de
  Coffeeshop koningstraat .

 6. @ Jans, Ik kom daar niet hoor. Ik woon er wel vlak bij, en beleef elke dag , wat het is , om coffeeshops bij je in de buurt te hebben.

  • Vandaar de vraag of het niet gelegaliseerd kan worden, en dan verkopen in een gewone winkel, net als een apotheek of slijterij, met normale openingstijden. Ik zei het eerder al eens, waarom niet naar de oude apotheek in de Schooten, en dan om 8 uur dicht, net als de winkels.

   • Vraag het de bewoners van de Schoten, en met name die van de baljuwstraat. Ik ben bang , dat je dezelfde reactie’s krijgt , als die van de bewoners uit de Visbuurt. En dan zit je in die oude apotheek, , met het feit, dat een verkooppunt van deze troep , niet in een straal van 450 meter bij scholen mag. Hoeveel scholen , liggen er wel niet in die buurt ?

   • Monique_K, ook nu kan de gemeente de coffeeshop een restrictie geven qua openingstijd. Het zou dus mogelijk zijn om in het centrum (tussen de winkels) een coffeeshop te vestigen die zich aan de openingstijden van de winkels houd. Daarmee creëer je ook een stukje sociale controle.
    Wat de oude apotheek betreft; ik vrees dat e gelijk heeft; teveel scholen in de omgeving.
    Andere mogelijke optie; in het voormalig Falga centrum is ook vel leegstand.

 7. wat anders, maar hoe zit het nu met de verhuizing van bepaalde natte horeca naar Willemsoord?
  moest dat ook niet deze maand gerealiseerd worden? ik zie weinig tot geen actie daaromheen?

 8. Rb daar zijn ze mee bezig kijk op willemsoord.maar ik krijg wel een vermoede dat odeclonje in verbinding komt met dok 51.raad maar wat er gaat gebeuren.

  • Verplaatsing van de horeca naar Willemsoord heeft ook een luchtje. Aannemersbedrijf Tuin gaat daar voor de gehele horeca bouwen, maar is ook eigenaar van Odeklonje. Je krijgt dus een ongezonde situatie waar Tuin eigenaar is van de panden welke door de horeca worden gehuurd, en via Odeklonje ook nog eens de grootste concurrent is.
   En de gemeenteraad doet zoals gewoonlijk weer helemaal niets… Als de “vriendjes” maar kunnen verdienen.

  • Jans, heb wel gezien dat er iets verbouw activiteiten zijn maar om aan te nemen dat ze met z’n drieën deze maand gaan verhuizen zie ik er niet van komen, ook is er een lening vanuit de gemeente gegeven van 800.000 euro voor de verbouwing en dat zie ik er niet aan af zo ver…… u wel?

 9. Andrea,naar mijn weten is tuin aannemer gaat het bouwen maar willemsoord is en blijft eigenaar .

 10. Rb,maart/april 2019 springt de champagne, ik zie niet waar het geld naar toe gaat waarschijnlijk een loopbrug naar dok 51exclusief diner plus disco.

 11. Het valt mij op , dat D66 de partij van de stenenstapelaars, nu opeens komt met overlast voor de omwonenden, die de aanwezigheid van de coffeeshops met zich mee brengen. De omwonenden , Klagen al vele jaren , in wijkplatvorms , en gemeente politie e.d. , over de overlast die de bezoekers /klanten van de coffeeshops veroorzaken , en toen deed D66 geen ene moer !! En nu , nu de opwaardering van de Koningstraat , door de vertraging van de verplaatsing van de coffeeshops stagneert, komen ze opeens , met de al jaren durende overlast. Zeker naar jullie stenenstapelende oud wethouder geluisterd ? D66 geeft geen ene moer om de bewoners. Het enige waar zij zich druk over maken , is de stads vernieuwing.

Comments are closed.