DHA-A leader
DHA-A leader

Persbericht Beter op de Been, voorkom vallen

Den Helder – Het aantal valongevallen blijft stijgen, vooral onder 85-plussers. Elke dag overlijden negen mensen aan de gevolgen van een val. Elke vijf minuten komt een oudere op de Spoedeisende Hulp binnen door een valongeval. Daarom heeft Omring de valpreventiecursus Beter op de Been ontwikkeld. Deze cursus start op 8 november in Den Helder.

Ouderen wonen langer zelfstandig thuis en vallen is de meest voorkomende oorzaak van ernstig letsel bij ouderen. Een val kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid en zelfstandigheid, denk bijvoorbeeld aan een gebroken heup. Met de training Beter op de Been van Omring gaan ouderen zelf aan de slag om vallen te voorkomen. De training bestaat uit twee delen. In het eerste deel informatie over valrisico’s en hoe deze te vermijden. In het tweede deel oefeningen voor een betere conditie en meer spierkracht.

De cursus Beter op de Been start op 8 november in Den Helder. De cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur en kost € 50,- met Omringpas en 57,50 euro zonder Omringpas. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november, www.omringpas.nl of bel 088 – 206 79 99. De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: