Rapportcijfer 10 voor financiën Noordwest Ziekenhuisgroep

1

Den Helder – Hij staat bovenaan de opsomming van Noord-Hollandse ziekenhuizen: Noordwest Ziekenhuisgroep. Uit de jaarlijkse financiële stresstest van BDO is gebleken dat dit hospitaal qua boekhouding het best in de schoenen staat in de regio. Het ziekenhuis pronkt op plek tien in de lijst, en dat is tevens het rapportcijfer die de onderzoeksgroep uitdeeld: een tien.

Hiermee is het ziekenhuis financieel het gezondst van Noord-Holland, al is het op de ranglijst wel gedaald ten opzichte van de cijfers uit 2016. Toen stond Noordwest Ziekenhuisgroep nog op plek vijf.

De financiële stresstest onder ziekenhuizen wordt jaarlijks uitgegeven door onderzoeksbureau BDO. Alle cijfers en rapportcijfers hebben betrekking op het jaar 2017. Over het algemeen ligt de financiële gezondheid een tiende hoger dan de meting van 2016: het landelijke rapportcijfer is gestegen van een 7,1 naar een 7,2.

1 REACTIE

 1. NZW zakt van plek 5 naar plek 10 op de ranglijst.
  “Een 10 voor de boekhouding” en een A-rating van crediet beoordelaar Fitch.
  https://www.skipr.nl/actueel/id34805-noordwest-ziekenhuisgroep-krijgt-a-rating-van-kredietbeoordelaar.html

  € 6 miljoen bankgarantie van gemeente Den Helder en € 60 miljoen bankgarantie van de gemeente Alkmaar.
  € 2,77 miljoen betalen aan gemeente HHW. (terwijl de claim € 4 miljoen was).
  De belastingbetaler aldaar draait dus op voor € 1,23 miljoen + € 1,8 miljoen grondsanering van de vervuilde grond gekocht van een PROJECTONTWIKKERLAAR, tezamen € 3,03 miljoen.
  https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60023812-noordwest-ziekenhuis-betaalt-277-miljoen-schadevergoeding-aan-heerhugowaard

  Nu is het alleen nog wachten op start nieuwbouw/verbouw in Alkmaar, met uit de klauwenlopende bouw en inrichtingskosten en een gelijktijdige economische recessie.

Comments are closed.