Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

0

Den Helder – Een ware snelheidsduivel, die ook nog eens met drugs op achter het stuur zat, heeft maandagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed liefst 92 kilometer per uur harder dan toegestaan, zo meldt de politie.

Rond 23.30 werden agenten gepasseerd door een personenauto welke zeer hard reed. “Hierop zijn wij achter het voertuig aangereden en deze reed over diverse wegen in een 60-zone 160 kilometer per uur. Uiteindelijk lukte het ons om deze aan de kant te zetten”, aldus de Helderse politie op Facebook. Van de 24-jarige bestuurder is een speekseltest afgenomen, waaruit naar voren kwam dat hij onder invloed van THC (de werkzame stof in Cannabis) en Amfetamine reed. De man is daarop aangehouden.

Op het bureau had hij geluk en konden agenten helaas geen bloed van hem af laten nemen, waardoor zijn drugsgebruik niet vast kon worden gesteld. “Wel konden wij voor de overschrijding van 100 kilometer per uur (gecorrigeerd 92) contact opnemen met justitie. Hij kreeg een boete van 1800 euro en een rijontzegging van vier maanden.”

Daarnaast reed een 22-jarige man met 144 kilometer per uur over de N9. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt.