Tesfu zegeviert in Parkcross Hoorn

0

Den Helder – Filmon Tesfu van SV Sportlust heeft zondag in Hoorn de winst opgeëist in de Parkcross van Hoorn, de eerste wedstrijd van het Runnersworld-Hoorn Crosscircuit.

De wedstrijd bestond voor de mannen uit een kleine en drie grote ronden over een totale afstand van 7,8 kilometer. Vanaf de start was duidelijk dat er drie atleten voor de winst in aanmerking kwamen, Filmon Tesfu en Luca Assorgia van SV Sportlust en Robert Ton van Phanos, Amsterdam. Deze kopgroep liep al snel weg van de rest van het veld. In de laatste ronde moest Assorgia een gaatje laten vallen en tegen het einde moest ook Tesfu loslaten. Vlak voor de finish wist Tesfu echter met een formidabele eindsprint Ton, die zich op dat moment al winnaar waande, in te halen. Tesfu eindigde derhalve in een tijd van 25:35 met een tel voorsprong op Ton en 13 seconden voor Assorgia.

Ook bij de verschillende leeftijdscategorieën liepen Sportlustatleten zich in de prijzen. Humphrey Mijnals werd in 34:10 derde bij de M60, Ton van der Meché in 36:04 derde bij de M65. Bij de vrouwen, die 5,5 km liepen, werd Saskia Vereijzer-Sleking tweede bij de V40 in 27:52, Mariette van Laar derde bij de V50 in 25:29 en Marja Mulder derde bij de V60 in 29:15. Bij de jeugd werd Vere Tavenier eerste bij de meisjes tot 15 jaar en Zola Assorgia derde bij de meisjes 16-19 jaar.

Op 11 november is de volgende cross van het circuit in het Dijkgatbos, daarna volgt onder meer nog de Duincross in Den Helder, op 2 december.