Thema-avond: iedereen kan ’leren leren’

3

Den Helder – Dat jongeren niet zouden willen presteren op school is niet altijd waar. Sterker nog: uit onderzoek is gebleken dat de helft van de jongeren juist wél wil uitblinken op school. Maar hoe krijg je ze zover? Komende week (17 oktober) organiseert 4YoungTalent een avond vol tips voor ouders.

Het probleem zit hem er vaak in dat jongeren niet weten hoe ze het aan moeten pakken (leerstrategie) en geen idee hebben waar hun kracht ligt (motivatie). Hierdoor gebeurt het regelmatig dat jongeren met een diploma van school af komen dat niet bij hen past, of erger nog… zelfs zonder diploma! En iedereen weet dat de tijd dat je zonder diploma nog redelijke kansen had op de arbeidsmarkt, nu ècht voorbij is.

Als ouder zou je graag je tiener hierbij willen helpen. Maar…. ”iets van je ouders aannemen, dat doe je toch niet?” Bovendien is het nog altijd zo dat het schoolwerk van je kind is en niet van jóu! Om hier een goede balans in te vinden, dat valt niet altijd mee. Wat is je rol als ouder en hoe gaan jij en andere ouders hiermee om?

Leren leren
Wendy Portier en Esther Scholten, beiden talentbegeleider bij 4YoungTalent, nemen de ouders mee in de wereld van het brein in relatie tot het schoolwerk. Iedereen kan ’leren leren’. Wendy en Esther geven handreikingen ter verbetering van de leerstrategie en de motivatie.

De avond is bedoeld voor ouders van leerlingen op de basisschool (groep 7&8), het voortgezet onderwijs en het MBO en natuurlijk iedereen die jongeren een warm hart toedraagt. Tijdstip: 19:30-21:00 uur, Mr. Daarnhouwerstraat 5, Julianadorp en er zijn geen kosten aan verbonden. Klik hier om aan te melden.

3 REACTIES

Comments are closed.