DHA-A leader
DHA-A leader

Van Asten prolongeert titel tête-à-tête

Den Helder – Bij jeu de boulesvereniging Entre Nous werd zaterdag om het Helders kampioenschap tête-à-tête gespeeld, dat is een spelvorm waarin de deelnemers een tegen een spelen. De titel ging, net als vorig jaar, naar Michael van Asten.

De wedstrijden begonnen om 10.00 en de spelers waren verdeeld over vier poules, waarvan de bovenste twee zich konden plaatsen voor de winnaarsronde. In de voorronde vielen enkele kanshebbers al vroeg af voor eremetaal. Enkele spelers verrasten vriend en vijand door tot de halve finales door te dringen.

Uiteindelijk stonden titelverdediger Michael van Asten en Alex de Boer tegenover elkaar in de finale. Beide waren tot dat moment nog ongeslagen. Het zijn ook beide spelers die in ereklasse van de Nederlandse Jeu de Boules Bond hebben gespeeld. Het kan dus, zo was de verwachting op voorhand, een interessante finale worden en dat werd het ook. Het aanwezige publiek kon genieten van top jeu de boules.

Er werd tactisch gespeeld, maar ook aanvallend en foutjes werden ogenblikkelijk afgestraft. Het verloop was grillig en beide spelers gaven elkaar weinig toe. In de achtste menne was de tussenstand 7-6 voor Van Asten. De daaropvolgende menne nam Van Asten een voorsprong van 11-6 en uiteindelijk wist hij de finale met 13-8 te winnen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Stefan Boekel.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: