Verdere daling aantal WW-uitkeringen Den Helder

1

Den Helder – Het aantal mensen met een WW-uitkering is in Den Helder weer gedaald, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. De daling voor Den Helder bedroeg in september 3,4 procent en dat is het dubbele van het percentage voor geheel Noord-Holland Noord. De landelijke daling lag vorige maand op 1,6 procent.

Het aantal werkzoekenden neemt dus verder af, terwijl het aantal vacatures toeneemt. Voor werkgevers is het daarom steeds lastiger om geschikt personeel te vinden. In Noord-Holland Noord zijn er afgelopen kwartaal 20.000 vacatures ontstaan, een stijging van 30%. Voor de meeste werkgevers (82%) geldt nog steeds dat zij voornamelijk werven door het verspreiden van vacatureteksten. Dit blijkt uit het UWV-rapport “Hoe werven werkgevers?”.

Den Helder telt nu nog 737 inwoners met een WW-uitkering. Ook het aantal mensen met een bijstandsuitkering blijft dalen, zo benadrukte wethouder Pieter Kos deze week. Dat aantal ligt inmiddels rond 1650.

Regio
Kijkend naar de directe regio scoort Den Helder gemiddeld. De daling in Hollands Kroon was 4 procent, op Texel 0,9 procent in alleen Schagen zag het aantal inwoners met een WW-uitkering nipt (0,2 procent) stijgen.

1 REACTIE

  1. Dat kan wel ongeveer kloppen, want ik heb het (eenvoudig rekensommetje) even nagerekend.
    737 = 96,6% # 737 : 96.6 x 100 = 763 (100%) # 763 – 737 = 26 personen (3,4%)
    In september werden er 33 personen uit de gemeentelijke basis administratie uitgeschreven, van 55.628 naar 55.595.
    Dan houden we nog 33 – 26 = 7 personen over om uit de bijstand te verdwijnen. 😉

Comments are closed.