Zeemacht start nieuw seizoen met veel records

0

Den Helder – De Nationale Zwemcompetitie van de KNZB is afgelopen weekend weer van gestart gegaan. Bij de eerste wedstrijd in Purmerend werd door MSV Zeemacht een goed begin gemaakt met het zwemmen van meer dan dertig persoonlijke records.

Dit jaar heeft de KNZB de opzet vernieuwd, waarbij de landelijke klassen via loting in poules van acht ploegen worden onderverdeeld met een versterkte promotie- en degradatieregeling. MSV Zeemacht, uitkomende in de landelijke B-klasse, de op twee na hoogste klasse in Nederland, was bij de loting ingedeeld met maar liefst vier sterke ploegen die vorig jaar nog in de A-klasse uitkwamen. Verder maakte ook districtsgenoot en topploeg in de B-klasse, WZ&PC uit Purmerend, deel uit van de poule. Door deze loting, en het stoppen van enkel sterke zwemmers, zal dit jaar voor MSV Zeemacht in het teken staan van handhaving.

Amber van der Kruk zwom tien seconden af van haar PR op de 200 meter schoolslag. Femke Paus haalde meer dan twintig seconden af van haar PR op de 200 meter vrije slag. Emma Riemers was op dreef met PR’s op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter rugslag, waarbij ze op de laatste afstand dicht bij de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen kwam. Malika Brink en Mees Minneboo waren goed voor grote PR verbeteringen op respectievelijk de 100 meter vlinderslag en 100 meter rugslag.

Minioren
Bij de minioren waren er forse PRs voor Natasja Pranger, Emma Marsman en Nikki Hofland. In de voorlopige tussenstand staat de ploeg van MSV Zeemacht net boven de degradatiestreep op plaats zes. De competitie wordt in januari weer vervolgd.