Zwaar verliefd

0

Den Helder – Wanneer de dagen korter worden is het weer tijd voor nieuwe Feel Good Movies! In Nederland doen we daar graag aan mee. Vooral de romantische komedie is een genre dat de laatste jaren met succes gelanceerd wordt. Na het grote succes van “Alles is liefde” uit 2007 is er elk jaar tegen de feestdagen wel een lekkere zwijmelfilm te zien. Regisseur Jamel Aattache levert met “Zwaar verliefd” zijn eerste romcom af. Het is de verfilming van het eerste boek uit een trilogie van schrijfster Chantal van Gastel.

In de mooie stad Den Bosch maken we kennis met de jonge, ietwat gezette dierenarts Isa (Sloesen). Liefhebster van chips, chocola, lekker eten en natuurlijk Bosche bollen. Daarnaast gaat ze graag op pad met haar hartsvriendinnen Floor (Sips) en Daphne (Grant) om te feesten en te shoppen. In haar dierenartspraktijk wordt ze liefdevol ondersteund door haar homofiele collega Stijn (Greidanus). Met haar zusje Tamara (Hoes) eet ze regelmatig bij vader en moeder thuis, waar de lijfspreuk is: Alles moet op! Tamara is het slanke zusje dat regelmatig naar de sportschool gaat en Isa vaak vraagt om mee te gaan. Daar heeft Isa niet zo’n zin in.

Wanneer ze op een avond met spoed gevraagd wordt om naar de praktijk te komen maakt ze kennis met de knappe Ruben (Bakkum). Bo, de hond van Ruben, is ernstig ziek een wordt door Isa vakkundig gered. Isa is ondertussen helemaal weg van Ruben en hij heeft stiekem stille bewondering voor haar. Wat volgt is een verhaal met alle aspecten die een duidelijke liefdesverklaring in de weg staan. Misverstanden over bestaande en vooral niet bestaande relaties leveren de nodige problemen. Isa wil veranderen en gaat met haar zus naar de sportschool en let op haar eten. Gesteund door zus en haar vriendinnen wil Isa uiteindelijk maar een ding.

Bridget
Met de keuze van Barbara Sloesen voor de rol van Isa hebben we nu een Nederlandse Bridget Jones. Zij is in haar eerste hoofdrol gelijk een publiekslieveling die af en toe wat klunzig over komt. Een gewaardeerde vriendin en een liefdevolle dierenarts. Met Jim Bakkum als Ruben haal je natuurlijk een prachtige jongen in huis. Hij hoeft alleen maar te verschijnen en het is al goed. Naast Jim is ook Davy Eduard King, de fitnesstrainer Bram, een vent die indruk maakt op de dames. Het casten van Abbey Hoes als de zus Tamara is ook een schot in de roos. Ze kan met die grote onschuldige ogen zonder woorden acteren. Sterk is ook de vriendschap tussen de meiden. Daphne en Floor hebben er alles voor over om Isa te helpen. Naast alle jonge acteurs is Diana Dobbelman te zien als een van de klanten van de dierenarts.

Den Bosch pikt in deze rolprent duidelijk een graantje mee. De Bosche bollen, rivier de Dieze en beelden van de binnenstad bieden fraaie reclameplaatjes. Natuurlijk is het verhaal voorspelbaar, maar toch altijd weer leuk om te zien hoe het uiteindelijk uitpakt. De kracht zit hem in de cast, de oprechtheid en af en toe in de humor. Het is echt een film waar je met vriendinnen lekker ontspannen bij weg zwijmelt en happy naar buiten komt.

Regie: Jamel Aattache
Met: Barbara Sloesen, Jim Bakkum, Abbey Hoes, Liza Sips, Jamie Grant, Davy Eduard King, Kay Greidanus, Diana Dobbelman
Kijkwijzer: Alle leeftijden