Chauffeur kleeft, rijdt in midden van de weg en weigert te stoppen voor politie

2

Den Helder – De politie trof vrijdagochtend weer een ‘mooi exemplaar’ van het chauffeursvolk aan op de N9. Rond 05.30 uur zagen ze ter hoogte van de Schoolweg een auto zagen rijden met kort daarachter een touringcar. Bij het passeren zagen de agenten dat deze op minder dan 5 meter achter de personenauto reed.

“Om de buschauffeur aan te spreken keerden wij ons voertuig om achter hem aan te rijden. Echter zagen wij tot onze verbazing dat de chauffeur bij een dubbele doorgetrokken streep zijn voorganger in ging halen om hierna 100 meter lang in het midden van de weg te rijden. Wij hebben de bus ingehaald en een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen kwam de bus naast ons rijden, opende de deuren en gaf de chauffeur aan toch echt weg te moeten. Wij gaven aan dat hij toch echt achter ons moest staan tot wij klaar waren, maar hij sloot de deuren en reed weg.”

Hierop zijn de agenten achter de bus aan gereden en hebben hem tot stoppen gedwongen. De 63-jarige chauffeur krijgt een verbaal voor het inhalen bij de doorgetrokken streep en het niet voldoen aan een stopteken. “Omdat wij voor het kleven geen afstand en snelheid konden meten hebben wij hier geen verbaal voor gegeven. Wij moeten namelijk vaststellen met wat voor snelheid er ‘gekleefd’ werd, echter toen wij dit wilden meten besloot de chauffeur om in te gaan halen.”

2 REACTIES

Comments are closed.