Cross, intocht, de provincie en Palermo in DWOZ

4

Den Helder – Het belooft weer een goed gevulde uitzending te worden, De Week op Zaterdag van 17 november. Natuurlijk is het programma live bij de intocht van de Sint, maar ook vanuit de studio is een interessante gastenlijst samengesteld.

Rogier Bruin (VVD) was een van de raadsleden die donderdag mee was naar Haarlem, om daar van de provincie te horen dat Den Helder nu toch echt snel de begroting op orde moet krijgen. Wat is er precies besproken en afgesproken en welke impact kan dit hebben voor de gemeente en wellicht tal van organisaties?

Aukelien Jellema (PvdA) en Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD) zijn lid van Provinciale Staten en mogen wat hun partijen betreft nog even voort. Ze staan beiden weer op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Wat hebben ze de afgelopen jaren zoal gedaan, waarom willen ze door en wat zijn er nog voor wensen en idealen?

Motorcross
Wethouder Remco Duijnker komt langs om een toelichting te geven op het besluit van de gemeente om een tijdelijk crossterrein toe te staan, zolang de permanenten crossbaan in Hollands Kroon er nog niet is. Waarom nu wel? Op welke termijn klinken weer de motoren en hoelang is tijdelijk?

In het tweede uur niet alleen aandacht voor Sinterklaas, maar ook voor Chris Aalberts. Hij is geboren en getogen in Den Helder, vertrok en kwam vorig jaar terug om de lokale politiek in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de loep te nemen. Deze week verscheen het boek “Palermo aan het Marsdiep“, wat hij schreef naar aanleiding van zijn Helderse ervaringen. In DWOZ een uitgebreid gesprek over wat hem is opgevallen, welke conclusies hij trekt en misschien ook wel over hoe het allemaal veel beter kan.

DWOZ is tussen 10.00 en 12.00 uur live te beluisteren op LOS Radio.

4 REACTIES

  1. Ik hoorde net Chris op de LOS. Hij wilde zo graag in debat met hen die het niet met hem eens zijn, maar ze durfden niet, zei hij. Waarom reageert hij dan niet op mijn kritiek op zijn boek hier? Ik sprak twee uur met hem over de politiek in Den Helder. En deel zijn conclusies allerminst.

    • Dit ben ik wel met je eens Henk. Wees niet bang voor Chris, tenzij je niet achter de plannen staat die je moet verdedigen.

Comments are closed.