Demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens intocht

82

Den Helder – De intocht van Sinterklaas wordt dit jaar in Den Helder mogelijk vergezeld van een demonstratie van de Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Die kondigde maandag aan dit jaar in 18 steden te willen demonstreren, waaronder op 17 november in Den Helder.

Kick Out Zwarte Pietverwijt de organiserende intochtcomités – ‘niet zelden bezet door nationalistische mannen (en vrouwen) die in een nostalgische waan verkeren’ – het eigenbelang voor het gezamenlijk belang te laten gaan. De club stelt vreedzaam protest na te streven. “KOZP is niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen.”

“Hoe ik er zelf over denk mag algemeen bekend zijn”, reageert Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap. De intocht in Den Helder is altijd alleen met zwarte pieten, geen blauwe, regenboog of andersoortige pieten. “Maar zowel voor- en tegenstanders hebben recht op een mening, ik hoop alleen dat ze het feest wel gewoon door laten gaan. Verder is me gevraagd niet teveel te reageren, dus dat doe ik dan ook niet.”

De organiserende HOB en de gemeente is ook om een reactie gevraagd, maar hebben nog niet gereageerd.

82 REACTIES

 1. Een betoging “Zwartepiet is racisme” is geen demonstratie, maar smaad. Immers, de rechter heeft uitgesproken dat het geen racisme is. Iedereen dient de wet te respecteren, en niet het recht te krijgen om steeds weer een mooie kindervoorstelling te verpesten. Het is als toelaten dat schreeuwers in het concertgebouw mogen betogen, omdat ze een componist niet lusten. Er is sprake van grote intolerantie door een kleine groep, en veel te grote toegeeflijkheid. Omdat de rechter heeft gesproken, is er wel sprake van provocatie. Zwartepiet bestond al in de middeleeuwen, en zwart is de kleur van maskerade en mysterie, niet van een slaaf. Hij is leuk, lenig, slim, vrijgevig, lief voor kinderen, sterk en komisch. De ideale mens. Sint heeft niets van een slavendrijver, integendeel. Het is gewoon een mooi sprookje, zoals Herman Finkers zei. Blackfacing heeft geen Europese achtergrond. Inburgering is dringend nodig. En een verbod. P.s. Ik ben theaterwetenschapper, regisseerde het feest, en speelde Zwartepiet zonder 1 probleem. Bij de juiste feiten is discussie overbodig.

  • Beste heer van Kuijk, aangaande dit onderwerp hang ik aan uw lippen. Goed verhaal. Ik herinner mij een uitzending van de Luizenmoeder; Winterklaas.. Echt zo briljant. Brengt prima in kaart hoe volstrekt doorgeslagen we zijn op het gebied van dit kinderfeest.

   • Bovenstaande tekst ging verder richting 11 november en zingende kinderen aan mijn deur versus …… Ik heb dat maar weggehaald. Was zeer negatief. Ik hoop van het weekend, en ik kijk er naar uit, veel kinderen te zien die trots zingend hun lampion tonen.

   • ED we zijn doorgeslagen? Zijn de mensen die opkomen voor onze cultuur en tradities doorgeslagen?
    Ga je nu eens gauw schamen. Er moet opgetreden worden tegen lieden die onze cultuur en tradities
    willen vernietigen.
    Kick out Zwarte Piet is nog net geen terroristische organisatie, aldus de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding.
    Ga eens trots wezen op je land en keihard stelling nemen tegen dit clubje onruststokers.
    Zorg ervoor dat dit mooie kinderfeest behouden kan blijven voor de generaties na ons.

    GT

    • GT, u leest mijn inbreng echt 180 graden verkeerd. Ik verwijs u graag naar mijn eerdere inbrengen over dit onderwerp

     • Ed. Wat ik er mee wil zeggen dat de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk hun cultuur en tradities moet verdedigen tegen een klein clubje linkse oproerkraaiers.
      Anders hebben we straks geen cultuur en tradities meer.

 2. tijd om een actiegroep op te zetten “kick out die slecht Nederlands sprekende KOZP idioten” die een kinderfeestje komen te versjteren

 3. Over vijf jaar verstoort een andere zogenaamd anti-racistische groep het Sinterklaas feest (dat dan waarschijnlijk alleen Winterfeest mag heten, om moslims niet te beledigen met een mijter waarop een Christelijk kruis staat) want wat is er nou racistischer dan een Piet die alleen wit mag zijn? Het jaar daarop steekt de actiegroep “Waarom mag Piet geen Jan heten” waarschijnlijk de stoomboot in brand. Mede omdat kolen gestookte stoommachines klimaat onvriendelijk zijn. En kindertjes die “De zak van Sinterklaas” zingen, krijgen dan de roe van mensen die bij de komende economische inzinking de zak hebben gekregen. Dierenliefhebbers trekken Sinterklaas van zijn paard, omdat er helemaal geen schimmel op een schimmel zit, dat suggereren is beledigend voor paarden. Als mijn vader in zijn neus peuterde (een schoorsteen) dan haalde hij daar vaak een Pietje uit. Een bloedschande natuurlijk.

  • ben het vaker niet helemaal met u eens maar hier slaat u wel de spijker op de kop, alleen ben ik bang dat het veel eerder gaat gebeuren dan de vijf jaar die u aangeeft, we raken helaas de regie over ons land kwijt door een veel te slappe hap in de regering… en maar links blijven stemmen…. knuffel de knuffel….

  • Zo is t Dick.. degene die discrimeren zijn die zg anti kleur types terwijl het voor deze persoon alles mooier maakt. Ze zijn geslaagd voor de cursus ‘uitburgeren

 4. hoop dat Schuiling hier of geen toestemming voor geeft of als dat niet mag in dit knuffel land een terrein ergens in de buurt van de Kooij aanwijst waar deze idioten dan mogen demonstreren …..

 5. Ik neem nog wel even een bruine boterham of iemand moet dat rascistisch vinden dan neem ik wel een witte groetjes Sinterklaas

  • maak er maar grapjes over, over een aantal weken hele drommen kinderen totaal teleurgesteld omdat er groepen aan het schreeuwen of zelfs aan het vechten zijn tijdens de intocht van hun Sinterklaas omdat sommige nieuwe medelanders het kinderfeest willen versjteren …..

   • RB dit is geen grap zo gaat het gewoon worden in dit zieke land als we er zelf niks aan doen en dit toestaan

    • ik hoop dat Schuiling dit niet toe gaat staan en zo wel dat we deze idioten met een grote groep ergens ver weg van het feestgedruis kunnen tegenhouden

  • ik neem liever een moorkop veel lekkerder ha ha ha.
   Of is dat ook al een verboden woord geworden ?

 6. Blackface is een term in de Verenigde Staten voor een zwart geschminkte gezicht dat in beroemde theatervoorstellingen in het begin van de vorige eeuw en ook daarna in minstrelshows veelvuldig werd gebruikt en door bezoekers ongeacht hun huidskleur werd gewaardeerd. Een van de grote voorbeelden is Al Jolson die in de eerste sprekende film The Jazzsinger uit 1927 volle zalen trok.. Het verschijnsel Zwarte Piet dat we al vele generaties kennen heeft hier in feite nooit op weerstand gestuit omdat deze figuranten in onze beleving en herkenbaarheid vooral werden afgeschilderd als lenige, humorvolle en gulle acrobaten waar menige Blanke Piet een voorbeeld aan kan nemen en waar we als kinderen heel veel bewondering voor hadden/hebben. Wanneer de demonstranten zich in het werkelijk Sinterklaasverhaal willen verdiepen, zo ook tot de historische achtergronden met betrekking tot de Zwarte Pieten zullen zich tot drie keer moeten bedenken om aan zo’n anti demonstratie invulling te geven Je zal eerder geneigd zijn om bij in feesttenue geklede cowboys, die althans in Westerns minder zachtzinnig met Indianen zijn omgegaan, een vraagteken bij kunnen plaatsen. In ieder geval het optreden van Zwarte Piet dat demonstranten als racistisch aanvoeren is historisch bezien totaal niet verdedigbaar, kortom slaat negens op.

  • Marinus, heb je dat uitschot gezien op TV? die willen zich helemaal niet inlezen of verdiepen in de geschiedenis, die willen alleen maar schoppen tegen Nederland maar wel ondertussen uit de overheidsruif mee-eten

  • waarom zou je vraagtekens zetten bij een cowboy feesttenue?
   inderdaad wordt dat ook al als racistisch gezien door sommigen. Maar dat was in die tijdgeest normaal.

   Heel veel dingen waren vroeger normaal waar we nu anders over denken. Dan zou je ook geen ridder kostuum meer aan mogen want de kruisridders waren ook niet allemaal lieverdjes, romeinse soldaat of piraat kan dan ook niet meer. Een arabische heer in lang gewaad met zwaard kan niet en een heks kan ook niet…de indiaan, kan die dan nog wel? ook al namen die scalps, dus nee ook maar niet meer…..

   De normen en waarden vervagen en er is een wereldwijd tekort aan fatsoen en gezond verstand anders zouden ze niet zo tekeer gaan tegen iets wat helemaal niet racistisch is…..het kinderfeest zullen ze zodanig door geweld bederven dat dit over een paar jaar afgeschaft gaat worden, net als pasen en kerst (paasstol is nu een lentestol en kerstfeest wordt al steeds vaker winterfeest genoemd) al verdwijnen, zo zal onze eigen cultuur helemaal verdwijnen. Want wij moeten ons aanpassen aan mensen die niets met onze cultuur hebben. Vraag me altijd af wat je in een land te zoeken hebt waar je je absoluut niet thuis wilt voelen. Vertrek dan naar een land wat beter bij je past zodat ieder met plezier woont in een land waar je je wel thuis voelt.

   En laten we aub feestkostuums met rust laten of het nu van een cowboy, indiaan, ridder of zwarte piet is

 7. Een kinderfeest die verpest gaat worden door volwassen mensen . Een kind heeft geen weet van discriminatie of iets in die richting .een piet is zwart omdat hy door de schoorsteen gaat .heel simpel niks meer en niks minder.mijn zoon wilde graag voor piet spelen tijdens de intocht maar heeft er nu geen zin meer in door zulke lui die de boel willen verzieken..kom op mensen dit laten we toch niet gebeuren dit land gaat helemaal naar de knoppen door dit soort acties en van die lui die hier aan toegeven en zeggen je hebt gelijk..we moeten onze tradities niet af laten nemen .inderdaad over een paar jaar mogen we niks meer in ons land want er is altijd wel iets wat een ander niet aan staat .dit is nederland en wij willen gewoon ons kinderfeest vieren met zwarte piet .punt uit

 8. Ik snap dat we in NL het recht hebben om te demonstreren en protesteren. Naar mijn idee geeft het zo’n club echter niet het recht om ouders in het bijzijn van hun nog erg kleine kinderen uit te schelden voor van alles en nog wat. Dat soort discussies en geschreeuw doen ze maar waar geen kinderen bij zijn. Die kleintjes hebben er niet om gevraagd, begrijpen het niet en worden alleen maar bang. De demonstranten zijn voor een groot deel getint van kleur, zo bereik je alleen angst van kinderen richting groepen getinte mensen. Dat kan niet de bedoeling zijn toch?

  • De Helderse inwoners hoeven dit natuurlijk niet over zich heen te laten komen. Daag een Jutter uit en je zult ervaren wie de Nieuwediepers zijn. Wij zijn met veel meer dan zij, met véél meer!
   .
   Het is bijvoorbeeld niet verboden om met een paar honderd Jutters om zo’n groep te gaan staan en ze vervolgens volledig te isoleren.

   • Het lijkt mij een goede actie om zo de kinderen zo min mogelijk van het boze geschreeuw van de actiegroep te laten meekrijgen. Vrees echter dat wanneer er een cordon van voorstanders voor Zwarte Piet eromheen gaan staan dat dit escaleert. Ze pikken het wellicht niet (getuige de filmpjes van die lui op Youtube) en dan heb je een enorme knokpartij op een kinderfeest. Veel beter lijkt het mij wanneer de burgemeester de actiegroep een plek aanwijst waar zij mogen protesteren. Ergens midden op de dijk ofzo of in Mariendal tijdens de intocht.

   • Ik ben niet bang voor de realiteit. Natuurlijk moeten die gasten sowieso nooit in de buurt van welke intocht dan ook komen. Gebeurt dit wel nou dan pleit ik voor het massaal schoonvegen van de stad, je moet die gasten er gewoon uitkicken. Wie aan onze kinderen komt heeft een probleem.
    .
    Overigens, al veel vaker blijkt dat dit soort actiegroepen júist aanstuurt op de confrontatie in de wetenschap dat ze niets hebben te verliezen. Dat geldt niet voor de hardwerkende Jutter die zijn kinderen beschermt tegen ultralinks gekrenkt reltuig.

 9. Burgemeester Schuiling neem je verantwoordelijk. Verbieden die demonstratie. En zeg niet dat het niet mogelijk is want dat is het wel. Menig Pegida demonstratie wordt op voorhand verboden.

  • Denise, de mensen die het voor het zeggen hebben, zijn allemaal wegkijkers en blind voor de realiteit.
   Langzamerhand en stukje bij beetje gaat steeds meer van onze cultuur en tradities verloren.
   We krijgen deze oproerkraaiers straks op 17 november ook in Den Helder en een groep heeft al
   aangekondigd in navolging van de blokkeerfriezen ook actie te ondernemen tegen dit terrorisme.
   Bijvoorbaat hulde hiervoor.

   GT

 10. Sommige reacties lezende , men moet natuurlijk wel heel goed uitkijken, dat u niet vervalt in de handelswijze die u een ander verwijt .

  • e Ga eens duidelijk je standpunt bepalen. Als blanken, moeten we met hand en tand dit mooie kinderfeest voor de toekomst beschermen tegen deze beroepsprotesteerders.
   Als je voor anti-zwarte Piet bent, ben je voor mij een landverrader en daar heb ik niets meer aan toe te voegen.

   GT

   • O Ja hoor GT, ik heb een heel duidelijk standpunt ! En dat is , dat ik tegen radicale oproerkraaiers ben zoals jij er een bent.

    • e. Radicale oproerkraaiers zijn degenen die onze cultuur en tradities willen vernietigen.
     Ik doel dan op KOZP en zijn linkse meelopers.
     Zelf wil ik dit feest met hand en tand verdedigen, zodat dit in de toekomst voor onze kleintjes gewaarborgd blijft.
     Ga eerst eens goed beseffen wat oproerkraaiers zijn en mensen die van hun land houden en niet willen dat tradities worden afgeschaft.
     Er zal een wereld voor u open gaan.

     GT

 11. Mariniers hebben in 1970 de Dam schoon geveegd.
  Misschien tijd voor herhaling om die demonstranten een lesje te leren?

  • Gelukkig… ik ook, maar dan niet om dezelfde reden ben ik bang. #misschienkanjeéénvandeandere364dageninhetjaarpakkeninplaatsvanwaarkleinekinderenbijzijn??

   Zag trouwens al een tegen reactie voorbij komen…

    • welk geweld?, ik ben gewoon onhandig, ik zal zelfs sorry zeggen als u in het water beland als ik tijdens de intocht perrongeluk tegen u aanstoot

     • …en ik per ongeluk net daarvoor tegen u bent aangelopen.
      ik zal echt sorry zeggen hoor…. 😉
      dat er dan iemand te water raakt is dan louter toeval….. toch ?

 12. Gelukkig zijn we over 29 dagen weer tot de zomer verlost van die oneindige pietendiscussie.

  • Maar dan komt kerstmis en de kerstboom nog, ik lees dat ook het woord “kerstmarkt” niet meer mag omdat mensen met een bepaalde godsdienst er ongesteld van zouden kunnen worden.

 13. Het lijkt wel , of we in dit land, eerst een discussie moeten starten of we hier nog wat kunnen of mogen organiseren, zonder op zere zieltjes te trappen.

 14. Zouden die KOZP érs die in 18 steden willen “demonstreren” het soms met opzet openbaar maken om de zaken op te jutten en hebben ze helemaal geen behoefte om naar Palermo aan het Marsdiep te komen? En welke KOZP ers wonen er in Den Helder e.o.?? Klusje voor Schuiling, gewoon demo verbieden.

  • één zo’n dwaas heeft zich hierboven al gemeld….. vast groen link(s) stemmer, dat zijn van die idioten die dit soort acties goedkeuren

 15. Het is vreemd, dat als je je mening hier uit, dit niet geplaatst wordt.
  Onze cultuur en tradities worden bedreigd, en als er dan een krachtdadige
  reactie mijnerzijds komt, is dit alleen omdat ik van mijn vaderland hou en niet
  wil dat het naar de verdommenis gaat.
  Vrijheid van meningsuiting?
  Ik zie dat niet zo.

  GT

 16. @GT heel goed. Wij staan voor ons land. En laten ons land en onze cultuur niet afpakken door een stel halve gare slecht geïntegreerde allochtonen.

 17. We zullen moeten uitkijken en onze tradities en cultuur moeten bewaken, want voordat je het weet hebben we dat niet meer.
  De autochtone bevolking moet haar stem verheffen en massaal laten blijken genoeg is genoeg en handen af van ons mooie Sinterklaasfeest en zijn Zwarte Pieten.
  We zijn toch zeker met z’n allen in staat om dit clubje idioten tegen te houden?
  Als dat dan moet met harde acties, het zij zo.
  Onze kinderen zullen ons later dankbaar zijn.

  GT

 18. Negeren, frustreren, isoleren en filmen, dan gaan linksgekkies en medelanders helemaal uit hun plaat. Worden ze vanzelf strafbaar terwijl je helemaal niets doet. Dat is lachen.

  • dat is wel zo maar dat wil je niet terwijl er honderden kinderen hun Sinterklaas zien aankomen, Schuiling moet dit clubje ergens bij de Kooij laten demonstreren

 19. Tegen de redactie zou ik willen zeggen dat u niet alleen reacties moet plaatsen die u welgevallig zijn.
  Plaats ook de mening van mensen die haaks tegen uw eigen mening ingaat.
  Dan pas bent u geloofwaardig en geeft u eenieder de kans om zijn mening te ventileren.
  Laten we niet vergeten dat onze cultuur en tradities in gevaar zijn en dat de blanken in dit land
  het recht hebben om hier voor op te komen.

  GT

 20. Er is een tegenactie, ik meng mij normaal niet zo in discussies maar ik zal aanwezig zijn op de warm onthaal voor kick zwarte piet out. Het wordt tijd dat die mensen die een kinderfeest verzieken ééns ophouden. Het is erg triest gesteld met ons ééns zo mooie land en tradities

 21. Kick out Zwarte Piet:
  ’t is een VREEMDELING zeker,
  die verdwaald is zeker,
  ik zal ‘ns even vragen naar zijn naam

 22. Waarom windt niemand zich op over die Sinterklaas? Kinderen op schoot laten zitten bij zo’n ‘bisschop’ in een tijd dat de R.K. kerk bol staat van lang verzwegen verhalen over kindermisbruik, dat is toch onbestaanbaar…
  Ik betwijfel dat de Sinterklaasviering de volgende eeuw gaat halen, met of zonder zwartmakerij.

  • Martin. Of de Sinterklaasviering met Zwarte Piet de volgende eeuw nog gaat halen, hebben we helemaal in eigen hand. Massaal moet het verzet zijn van de blanke bevolking en men moet deze beroepsprotesteerders goed laten merken dat wij onze cultuur en tradities niet laten afpakken door mensen die hier te gast zijn.
   We moeten lef en karakter tonen en zo alleen kan dit feest voor onze kinderen behouden blijven.
   Hier de handdoek in de ring gooien is wat mij betreft geen optie.

   GT

  • Martin, voormalig stadsdichter, het valt me tegen dat ook jij politiek en religie verwart met een creatief theaterspel. Dit is het meest lieve, vrijgevige, sociale, creatieve straattheaterspel dat dit land kent, voor jong en oud, en alle kleuren, om te spelen, en zeer de moeite waard om te bewaren. Waar is je gevoel voor theater gebleven? Ga eens naar de prachtige Sinterklaasfilm over Den Helder kijken, vorig jaar op 5 december uitgezonden op NTR. Op YouTube: “Sinterklaas bestaat”.

 23. Het soort mensen wat dit doet zal nooit stoppen. Nu gaat het om zwarte piet, daarna om iets anders. Deze mensen hebben gewoon een haat tegen de nederlanders. En dan bedoel ik alle nederlanders. Ook antillianen of Surinamers vieren sinterklaas en zwarte Piet al ontzettend lang. Op Curacao dit feest een paar keer gedaan. Het complete eiland doet mee en het is een groot feest. Echt ontzettend leuk en geen Curacaoenaar maakt hier problemen over, maar ziet dit als zijn/ haar of ons feest. Ik weet zeker dat mensen van allerlei kleurtjes in ons land dit als ons feest zien en ermee opgegroeid zijn. Het is een bepaald klein groepje wat ons allen sowieso niet moet en gebruik/misbruik maakt van onze vrijheid in dit mooie landje. Ik sta samen met mijn vrouw pal achter initiatieven om deze achterlijke types hier in Den Helder geen ruimte te geven. Dan kennen ze de nieuwe diepers nog niet. Het land uit met die lui!

 24. Het gaat deze demonstranten niet om het fenomeen zwarte Piet. Het sinterklaasfeest wordt door deze lieden gebruikt als aanleiding , om rotzooi en rellen te trappen. Dat een kinderfeest hier de dupe van is , scheelt ze geen moer .

  • Juist daarom moeten deze lieden worden tegengehouden. Goedschiks of kwaadschiks.
   We laten ons hier in dit land toch niet de wet voorschrijven door een stel oproerkraaiers?
   We hebben het zelf in de hand of we dit feest samen met onze kinderen nog in de toekomst
   kunnen vieren.
   We zullen wel het lef moeten tonen om deze traditie met hand en tand te verdedigen.

   GT

 25. Als die lui van de Grauwe Eeuw hier komen demonstreren dan kan je je borst wel natmaken. Niet voor niks is die ontspoorde leider opgepakt en terecht want die wilde Sinterklaas vermoorden zodat de kinderen onder de botsplinters en de hersens kwamen te zitten….wat voor een zieke geest heb je dan ?? Voor een sinterklaasfeest ?? Als ik dat lees dan vraag ik me af waarom verbieden we die lui niet om te komen en dat recht heeft een burgemeester als deze smerige gedachten erachter zit. Die lui zijn levensgevaarlijk, die wil je toch niet tussen de kleine kinderen hebben ?? Vind het geweldig dat hier nog steeds “onze zwarte Piet” in ere wordt gehouden.Zag ook bij de A-H chocolade zwarte pietjes…en zo hoort het ook. Wij mogen ook onze traditie verdedigen, waarom moeten wij altijd voor een ander wijken. Dit is ONS FEEST EN DAT BLIJFT HET !!!!

  • Henny. Als radicaal voorstander van de harde lijn, moeten wij pal staan voor ons mooie Sinterklaas met zijn Zwarte Piet. Je ziet overal dat onze cultuur en tradities worden afgebroken t.b.v. deze gasten die aan het bijstandsinfuus liggen en niets bijdragen aan onze maatschappij. Kom zelf uit Friesland en ben maar wat trots op onze blokkeerfriezen.
   Het is de hoogste tijd voor actie.

   GT

   • hear hear.
    en als ik zo de “dingen” om mij heen hoor, zijn er al veel zwarte-piet liefhebbers die dat luie gajes wel even willen “opvangen”
    te lui om aan het werk te gaan maar wel onze traditie willen verklooien.
    van mij mogen ze de kooyhaven in… dat kozp soort

 26. Meneer Boutkan. Het wordt eens tijd dat u eens kleur gaat bekennen in dit rassenconflict.
  Houd u van uw geboorteland en deze mooie traditie of steunt u een stel zwarte terroristen die een kinderfeest aan het verzieken is.
  Al een paar keer is een reactie van mij niet geplaatst, omdat ik voor mijn mening uitkwam.
  Als u het nu leuk vindt of niet, dit gaat gigantisch uit de hand lopen.

  GT

   • Het is te hopen dat de intocht op 17 november gigantische uit de hand gaat lopen.
    Het zal goed duidelijk worden dat de blanke bevolking het niet meer neemt dat hun cultuur en tradities
    stukje bij beetje verdwijnen door een stel zwarte oproerkraaiers.
    De blanken zullen pal moeten staan.
    Het moge u duidelijk zijn dat ik voorstander van de harde lijn ben.
    De spelregels meneer Judge X of wie u dan ook bent, weet ik wel.
    Hier maak ik gewoon gebruik van mijn vrijheid van meningsuiting.

    GT

    • niet alleen blanken storen zich aan die anti-piet toestanden. Op facebook (het verzwegen nieuws) staat een filmpje van iemand die het er duidelijk niet mee eens is, hij is gekleurd. Heeft in zijn jeugd met veel plezier sinterklaas en zwarte piet feesten gevierd en ergert zich dus ook vreselijk.
     Ook las ik dat het op Curaçao en in Suriname zonder problemen gevierd wordt.

     • an. En dat zijn de mensen naar mijn hart.
      Hier is helemaal geen sprake van discrimatie van de gekleurde mensen.
      Het gaat erom dat de zwarte Piet zwart is door de roet van de schoorsteen.
      Om nu het hele feest aan te passen omdat gekleurde mensen zich ten onrechte gekwetst voelen, gaat mij echt te ver.
      Ik ben fel in mijn daden en woordgebruik om dit Sinterklaasfeest in de toekomst voor de kleintjes te behouden.
      Mijn zware kritiek is dus niet tegen gekleurde mensen gericht, doch tegen degenen die dit feest willen verzieken.

      GT

     • e. U trekt dus nu maar de racisme kaart.
      Het gaat mij er niet om of iemand blank, zwart, geel of voor mijn part paars is.
      Het probleem wat ik in de tegenwoordige maatschappij heb, is dat onze tradities en cultuur maar wat al te gemakkelijk aan de kant worden gezet t.b.v. immigranten, vluchtelingen of hoe je ze ook wilt noemen.
      Straatnamen worden veranderd, zeehelden verguisd en noem het verder maar op.
      Ik hou van Nederland en neem aan dat u dat ook doet.
      Wij moeten in het geval van het Sinterklaasfeest geen enkele concessie doen aan deze oproerkraaiers, want het is ons feest, onze traditie en het is voor onze kleintjes elk jaar een ware happening.
      Daar moeten we voor zorgen meneer of mevr. E, dat is onze plicht.
      Racisme is iets wat verwerpelijk is en hoe dat er uit ziet, hebben we in de Tweede Wereldoorlog kunnen ervaren.
      U plakt mij nu een etiket op wat kant noch wal raakt en een beetje beledigend overkomt bij mij.
      Terugkomend op onze tradities en cultuur, wil ik zeggen dat ik ongemeen fel kan reageren op lieden die dit bedreigen.
      Daar heeft racisme niets mee van doen.
      Ik hoop dat ik e.e.a. heb kunnen verduidelijken en zou u het advies willen meegeven om niet zo snel in uw oordeel te zijn.

      GT

     • Misschien moet u uw teksten dan zelf eens wat beter doorlezen, voordat u ze op het Forum plaatst meneer of mevrouw GT of wie u ook moge zijn, want ik begrijp wel waarom – gelezen uw voorlaatste reactie – u een witte puntmuts over de oren getrokken krijgt. 😉

   • Judge X. Ondanks mijn uitleg waarom ik van deze felle reacties plaats, schijnt u niet te begrijpen dat ik mij verre van racisme houd.
    Het gaat mij om het principe dat Hollandse tradities en cultuur behouden moeten blijven voor het nageslacht.
    Of een mens nu blank, zwart, geel of een ander kleur heeft, zal voor mij niets uitmaken.
    Ook u trekt de racismekaart als het u maar uitkomt.
    Het geeft niet hoor, want ik blijf pal voor mijn mening uitkomen en het interesseert me niet of ik mensen daarmee op hun tenen trap.
    Weet u wat het namelijk is met mij? Ik hou van mijn geboorteland en zijn cultuur en tradities en zal niet toestaan dat we straks geen cultuur en tradities meer hebben.
    De intocht op 17 november in Den Helder zal uitwijzen of ik gelijk heb gehad.

    GT

 27. Ik plak niets , u bent !! Lees uw eigen reacties eens . U schuwt er zelfs niet voor mensen landverraders te noemen.

  • e. Als iemand er geen moeite mee heeft om dit feest te veranderen cq. af te schaffen, ben je in mijn ogen een landverrader.
   Een echte Hollander zou het niet in zijn hoofd halen om zijn cultuur en tradities weg te gooien.
   Ga maar eens na of dat op u van toepassing is.
   U noemde mij een racist, maar volgens mij weet u niet wat dat is.
   Ik ga mij niet tot uw niveau verlagen en maar terugschelden.
   U draait met alle winden mee, doch ik sta pal voor mijn mening.
   Of iemand dat nu zint of niet.

   GT

  • e. Ik zal niet eens meer de moeite nemen om te reageren op uw onzinnige beweringen.
   Gaat u zich er eerst maar eens in verdiepen wat racisme nu precies betekent, aleer we verder een zinnige conversatie kunnen voeren.
   Ik heb nu het gevoel dat ik met een tokkie uit de Haagse Schilderswijk aan het discussieren ben.
   Prettige voortzetting van uw avond.

   GT

   • Ik hoef mij niet te verdiepen in racisme. U , bent daar een over duidelijk voorbeeld van. Uw mening , over blanken en zwarten , is hier ook een voorbeeld van. U beledigd de mensen er maar ongefundeerd op los. Zelfs een hele wijk uit onze hoofdstad ontziet u niet van uw beledigingen. (alles over een kam scheren ) U gaat zelfs zover , om oprechte personen uit te maken voor landverraders.

    • e. Aan uw reacties is te merken dat u waarschijnlijk ook tot het extreemlinkse gedachtengoed behoort.
     Mijn gok is De Grauwe Eeuw, weet u wel die club die Sinterklaas wilde vermoorden tijdens de intocht.
     Maar even kritiek uiten op mensen met een zwarte kleur en dit dan gauw als racisme betitelen.
     Nergens, maar dan ook nergens, heb ik dingen over zwarte mensen gezegd die als racistisch gekenmerkt kunnen worden.
     Slechts de kleur heb ik benoemd, net zo als ik blank ben.
     Als KOZP blank was geweest, had ik precies hetzelfde gezegd.
     Om een zinnige discussie te voeren, heb ik liever een persoon van enig niveau.
     U bent dat beslist niet!

     GT

 28. Het zal me n feest worden,gelukkig laten Jutters zich niets zeggen door kleurtjes. btw de eerste activist die voorbij de Kooybrug kan komen krijgt een gratis whopper van overheidswege de volgende mag mee in de zak

  • rc licht. Je bent een man/vrouw naar mijn hart.
   Dit feest moet ten koste van alles behouden blijven voor de toekomst.
   We hebben anders geen identiteit meer.
   Zelf ben ik een Fries en maar wat trots op onze blokkeeracties vorig jaar, maar
   de Jutters laten zich wat dat betreft ook niet de wet voorschrijven.
   We moeten Zwarte Piet laten zoals hij is, maar de beroepsprotesteerders zou
   ik willen adviseren professionele hulp te zoeken voor hun “gekwetste” gevoelens.
   Mijn devies is aanpassen of opdonderen voor deze lui.

   GT

Comments are closed.